Orbán a középosztály ellen fordult

2011. május 02. 17:13

Az Orbán-kormány – miközben szavakban elítéli a neoliberalizmust – egyre nyíltabban valósítja meg az amerikai neokonzervatívok politikáját.

2011. május 02. 17:13

„Az Orbán-kormány – miközben szavakban elítéli a neoliberalizmust – egyre nyíltabban valósítja meg az amerikai neokonzervatívok politikáját. A kevés számú magas jövedelműnek kedvezni az alacsony és közepes keresetűek kárára (akik ugye sokkal többen vannak), – a józan ész szerint lehetetlen lenne egy valódi liberális demokráciában.

Az amerikai neokonzervatívok – bár a legutóbbi választást elvesztették – mégis megmutatták, hogy lehet. Ehhez kellettek persze az ideológiát gyártó, terjesztő értelmiségiek, kutatóintézetek, think tankek, újságok is. Ezek a feltételek, eszközök Magyarországon is kezdenek fölállni. Sikerülhet-e Orbánnak?

Ez talán nehezebb projekt, mint ahogy valószínűleg a miniszterelnök tanácsadói gondolják.

Magyarországon eleve nehéz igazán sok vevőt találni a szegény ellenes retorikára, bármennyire tetszik is ez néhány hangos, önjelölt online véleményvezérnek – újságnak, blognak, miegyébnek, s akárhány értelmiségi szekértolót is lehet toborozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2011. május 04. 11:20
A balliberális agyakat lekövetni, csak pszichiáter tudja. Halálos komolysággal leírják, hogy Orbán neokonzervatív, aztán kommunista, aztán fasiszta, Horthysta stb. A felsoroltak mind-mind egyfajta nagyon jellegzetes és igen markáns gazdaságpolitikát is jelentenek egyben. Eddig ez a jó hír a szerző(k)nek. A rossz az, hogy teljesen egymásnak szögesen ellentmondó gazdaságfilozófiáról van szó! Még ez is elmenne, de egyszer nem hallottam, hogy megvédték volna saját álláspontjukat egy másik balliberális feltételezővel szemben. Tehát el tudják fogadni, hogy Orbán Pl. egy neokonzervatív kommunista! A Google korában csak nem lehetetlen utánanézni a dolgok jelentésének? Vagy - és én inkább erre hajlok - szó sincs itt értelmes vitáról elképzelésről, minden főokos fog egy marék szart és igyekszik Orbánra kenni! Ezzel az a baj, hogy már a szart markolászók kilométerre bűzlenek, kilóg a lóláb elvtársak!
Serio
2011. május 03. 07:57
Miféle középosztály, teee, te istenbarma?! A középosztály éppen az a réteg, ami jól keres (nyert az egykulcsos adóval), vállalkozik, befektet (jól jár az adóadminisztráció csökkentésével), nem vesz igénybe állami segélyeket (örül a segélyezés és a rokkantnyugdíjazás leépítésének), stb. Ti seggfej balos kis fasszopók hatalmas tévedésben vagytok. A "középosztály" épp azokból a "gazdagokból" állt, akiket ti el akartatok taposni, miközben a multimilliárdos vezetőiteket meg a rablógazdálkodást folytató multikat dicsőítettétek (na AZOK az igazi "gazdagok"). Rohadékok.
Öreg
2011. május 02. 20:19
A neokonokra ugye az a jellemző, hogy különadókat vetnek ki a bankokra, az energetikai szektorra, a távközlésre, és a monopol kereskedelmi vállalkozásokra. Az USA ezzel védekezett a válságban? Egy fenét ! Amit itt megszorításoknak neveznek, az a kassza hiányának a terhe és nem a gazdasági válság kivédése, bár az egyidejűség kétségtelen. Az Fn. egyszerűen Orbán ellen tette le a garast és ma már a tárgyilagosság látszatára sem ad!
OrangeOrder
2011. május 02. 20:07
Óbazmeg. Már 1000x leírtuk, de jóval többen kerestek/nek 300 bruttó fölött, mint ahányan bevallották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!