Egy világmárkán nem szabad változtatni

2011. május 27. 08:48

A romadzsessz különösen izgalmas terület. Ha Magyarország kezdeményez egy roma show-t, a MüPa szívesen venne részt ebben. Interjú.

2011. május 27. 08:48
Káel Csaba
NOL

Érezhető lesz, hogy új vezetője van a MüPának?

Nem célom. Ha felépül egy világbrand, akkor olyan érték, amelyet az ember köteles továbbvinni. Szeretném, ha azok a kreatív energiák, amelyek engem egy-egy produkcióhoz kötöttek, feltűnjenek a jelenlévő összes művészeti ágban. Olyan ötleteket kell kitalálnunk, hogy a piac is észrevegye. Például nemzetközi koprodukciós sorozatot szeretnék kidolgozni, amelyben a magyar művészek fellépései komoly lehetőségeket kapnának. A bevétel mellé turné is párosulhatna.

Lenne erre igény a világban?


Igény arra lesz, amit teremtünk. Rengeteg tehetséges dzsesszzenészünk van. A romadzsessz különösen izgalmas, sokakat érdeklő terület. Ha Magyarország kezdeményez egy roma show-t a legismertebb romazenészekkel, a MüPa szívesen venne részt ebben. A Francia Intézet vezetőjének is felcsillant erre a szeme: nekik is van ilyen művészük. De hogy mást is mondjak, a félig szcenírozott opera a Művészetek Palotájának markáns arca. Egy nemzetközi konferenciára elvitt belőlük egy videocsokrot Csonka András. Teljesen megdöbbentek a résztvevők, mert hangversenytermekben ritkán alkalmazzák, nálunk meg márkavédjegy. Ez a műfaj az ember fantáziáját próbálja a zene erejével helyzetbe hozni, ehhez csak kiegészítés a díszlet, a jelmez. Nagy erénye, hogy sokkal inkább a zenére koncentrál a néző, mint egy hagyományos produkciónál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MakkA
2011. május 27. 11:58
Olvasta valaki Bartók Béla tanulmányát a cigányzenéről? Érdemes. ma
Honfi-fi
2011. május 27. 11:07
Káel Csaba: Egy világmárkán nem szabad változtatni ------------------------ Figyi Káel ! Erről tudsz, hogy ez a "világmárka " haldoklik? http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=416770
nick89
2011. május 27. 10:34
A magyarországi kínai máskéntvállalkozók ezt a szabályt nem ismerik. Vagy Te még nem láttál kínai adidasnikegucci cuccot a kínai boltban vagy a józsefvárosin? http://www.harommajom.hu
Honfi-fi
2011. május 27. 09:40
Boldogult Hofi, régen, már felvetette, hogy vegyünk mindegyik cigónak hegedűt. Jéééé ! Most esik le, már a Hofikorban is gond volt a cigányokkal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!