Cigányok ideje

2011. május 07. 15:09

Önjelölt jogászaink tehát tévednek, amikor azt mondják, hogy rasszisták csak azok lehetnek, akik többen vannak.

2011. május 07. 15:09

Ezután egy jogvédőnő ekképp revelál: felháborító, hogy cigányokat küldenek börtönbe ezért a tettért. Azt a rasszizmusellenes passzust ugyanis, amely tiltja, hogy valamely közösség vagy népcsoport tagjait pusztán identitásuk miatt verjenek péppé – és amelynek alapján most két-három éves büntetést kaptak a magyarverők – éppen hogy a kisebbségek védelmére hozták, érvel a nő. Márpedig a magyar nem kisebbség.

Hogyhogy, kérdezem magamtól, hát a törvény nem mindenkire vonatkozik? Tudom, ez naiv kérdés – hiszen ha mondjuk az ember befüvezve halálra gázol egy rendőrt, de jó kapcsolatai vannak, megúszhatja –, ám mégis fáj, amikor ezt valaki merő szociális öntudatból recsegi orcámba. Mintha naiv önkérdésemet meghallotta volna, jogőrünk már mondja is a választ a monitoron. Ennek lényege, hogy a roma közösség tagjaira a törvény azért nem alkalmazható, mert bár a cigány a magyarral szemben megkülönböztethető halmaz, ez fordítva nem igaz. Hiszen a cigány is magyar, mondja ő.

Na, álljunk meg egy pillanatra! Ha cigány = magyar, akkor egyrészt a szintek összekeverednek, és a képlet elgondolhatatlanná válik, másrészt viszont éppen hogy kitisztul. Mert ha a cigányok mind magyarok, akkor rasszistának az számít, aki tagadja ezt az azonosságot. Mármost az a roma, aki „öld a magyart” vezényszóval ajakán rohan a csatába, épp hogy ezt az azonosságot mondja fel.
(Ha nem mondaná fel, annak például az volna a jele, hogy harcosunk az „öld a magyart” kiáltás után derekasan főbe lőné magát.) Önjelölt jogászaink tehát – enyhén szólva – tévednek, amikor azt mondják, hogy rasszisták csak azok lehetnek, akik többen vannak. Ez nem mennyiségi kérdés, hanem világnézeti.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Honfi-fi
2011. május 07. 16:53
Jó kis logikai paradoxon.
narmer
2011. május 07. 16:34
Sine ira et studio Csak az sántikál az érvelésedben, hogy legalább ilyen brutális, és legtöbbször oktalan a cigánybűnözés: szemet kiszúrni, lábat levágni,megerőszakolni, székhez odakötözni és halára verni 76 késszúrással megölni,késelni minden szíre szóra mert nem tetszik a pofád. Te józan vagy, amikor a magyarokra kened ezt az egészet?Az pedig, hogy egy félnótás Szálasi nevét akarta belepisálni a homokba nehezen hiszem el, még akkor is, ha az illető esetleg ezzel hencegett. Ez akkora hülyeség, amit csak a magyar sajtó ill. média képes hírként tálalni.Lehet, hogy te nem haragszol, de hogy olyan elfogult vagy, mint egy Horváth Aladár nevű BT és ENSZ és NATO szakértő , az biztos.
alma1234
2011. május 07. 15:56
"a cigány a magyarral szemben megkülönböztethető halmaz, ez fordítva nem igaz" Ez így nem igaz. Két különböző halmazról van szó. De mennyire. Különben nem lenne probléma a két nép között. És a különbség nem csak külsőségekben nyilvánul meg, hanem alapvetően kulturális, viselkedésbeli, gondolkodásbeli. A két nép között van vagy kétszáz év civilizációs különbség. Amig ezt a cigányság nem tudja behozni addig nem lehet surlódásmentes együttélésről beszélni. Addig a cigánybűnözés sem fog megszünni. És ez mindenhol így van ahol cigányság van.
Rózsaszín Párduc
2011. május 07. 15:28
Ez az okfejtés, csak akkor áll meg, ha tovább működhet a kettős mérce. A kisebbség védelme érdekében minden eszköz megengedett: a magyarság minden védekezési lehetőségét a nullára kell csökkenteni. /teljesen mindegy, ki az , aki ijesztget minket: a cigánybűnözők, a külföldről kiabálók, vagy a bankárok az adósságcsapdával/. Abban a pillanatban, hogy a magyarság védekezni mer, akkor rásütik a "fasiszta-rasszista-szélsőjobb" bélyeget. Azt hiszem nem kéne már félni a bélyegektől. A mumusoktól is csak ovis korban féltünk, később már nem annyira, pedig volt éppen elég még a munkahelyeken is belőlük a 80-as évek közepén is. Aztán hova lettek a mumusok???? Csak éppen mára már-már a magyarság lett a kisebbség. Bár a nyakamat rá, hogy minket semmi, és senki sem fog megvédeni fordított esetben. Hát akkor , ébresztő, Hölgyeim és Uraim. Vígasztalásképp jelentem: ami VAN jelenleg, az nem biztos, hogy ÍGY IS MARAD.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!