Korán-gyújtogatás és Biblia-égetés

2011. április 07. 10:55

Miközben a Korán-gyújtogatás óriási visszhangot keltett, alig akadt média, amely legalább megemlítette volna, hogy Iránban százával égetik a bibliákat.

2011. április 07. 10:55

„Hogyan lehetséges az, hogy miközben a Korán-gyújtogatás óriási visszhangot keltett, néhány iszlámkritikus blogon kívül alig akadt média, amely legalább megemlítette volna, hogy Iránban százával égetik a bibliákat. Egy nemzetközi emberi jogi szervezet, az IGFM szerint csak február 8-án Iránban a Forradalmi Gárda emberei úgy 300 perzsa nyelvű Szentírást égettek el nyilvánosan – mi, közép-európaiak persze jól emlékszünk, mely korszak nyitánya volt a nyilvános könyvégetés. Azt is tudni lehet, hogy Pakisztánban szélsőségesek évek óta égetnek bibliákat - ez mégsem veri ki olyan szinten nyugaton a i biztosítékokat, mint egy amerikai extrém szekta hatásos PR-akciója.

A Terry Jones tiszteletes által vezetett Dove World Outreach Center két héten át »vizsgálta« a muszlimok szent könyvét, azt »elítélte«, a »halálos ítéletet« pedig március 21-én hajtotta végre, amikor is egy emberük egy floridai templomban kerozinnal leöntötte, majd meggyújtotta a Korán egy példányát. A nyilvánvalóan klinikai esetnek számító Jones és köre már eddig is mérhetetlen károkat okozott annak az ügynek, amelyet állítólag szolgálni akarnak, az iszlám bírálatának, hiszen elég elővenni ezt a mérhetetlenül ízléstelen és otromba akciót, máris egy kalap alá vehetők Jonesék az iszlám hiteles, liberális, demokratikus, világi bírálóival (pl. Ayaan Hirsi Ali, Pim Fortuyn, Geert Wilders, Thilo Sarrazin). A nyugati civilizáció  természetesnek tartja, hogy – a többi valláshoz hasonlóan – az iszlámot sem kell megkímélni a bírálat bármely formájától; ha ez nem így volna, ha az érintettek érzékenységére tekintettel az iszlám vagy bárki más előjogokat élvezne, nem élnénk szabad társadalomban. Még egyszer: kritikáról beszélek, nem kisebbségek elleni aktív gyűlöletkeltésről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. április 07. 20:06
"iszlám hiteles, liberális, demokratikus, világi bírálóival" Ha a perzsák Bibliát égetnek, akkor még neked is szent könyvé válik, Sereske. Hogy az érdek és a gyűlölet mily' plasztikussá teszi a véleményt....
advocaat
2011. április 07. 19:44
Ezek nyilván hazudozások, Seres, az INDOÁRJA perzsák a nikaiai kánon szerinti (hamisított) szentsauli "gyűjteményes kiadást" égetik, benne a kissé deformált Tórával.... Persze, Hebronban, Kelet-Jeruzsálemben és Ciszjordániában a zsidóság Trianonját revideáló telepesek rendes srácok. Szinte szóra sem érdemes az Einsatzgruppékat, Sonderkommando-kat PÉLDAKÉNT követő mocskos zsidó terror-alakulatok működése, UGYE??! A perzsák állama régebbi a zsidókénál. Kultúrájuk nagy hatású, mély, cizellált kultúra, amit a monoteista vallások befolyásoltak. De TI NEM VAGYTOK TÖBBEK A PERZSÁKNÁL, ami a civilizációt illeti...:-DDD
advocaat
2011. április 07. 19:25
Concludens factum: Nem lehet elég Korán gyújtogatni.... Sereslegény, áprópopó, A Keleti Arcvonal Bajtársi Szövétnek Tórah-szekrény égetése mostanság nem AKTUÁLIS, te ravasz bibsi??!
várúr
2011. április 07. 18:46
A lényeget illetően Seresnek tökéletesen igaza van. Thilo Sarrazin.... bankalelnöknek addig jó volt, amíg elege nem lett és ki nem mondta az igazat a németországi muszlim veszélyről, arról, hogy szétrágja a társadalmat. Könyvét szétkapkodták és több millióan olvasták. Szar képmutató politikusok kirúgatták, majd látva az ellenhatást, kegyeskedtek kimondani: vége a multikultinak. Csak épp Sarrazintól (Szaracén) felejtettek el bocsánatot kérni. A militáns iráni síita iszlám teokrácia elsősorban az óriási többségében szunnita arab országok stabilitását fenyegeti. Ennek szinte mellékvágánya a bibliaégetés. Az USA-ban egy elmebeteg önjelölt szektavezető égetett Koránt, Iránban a Bibliát állami szervek égetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!