Repülős Gizik

2011. február 10. 11:45

A moszkvai ingatlanpanama azért érdekes, mert minden benne van, ami az MSZP-kormányzat projektjeit jellemezte.

2011. február 10. 11:45
„K. Sándorné Bodnár Gizella, »mozgalmi nevén« repülős Gizi besurranó tolvaj és Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt elnöke között természetesen nem akarunk párhuzamot vonni. A jó Gizi még 1950-ben lett ismert tolvaj, Tátrai csak 2002 után került az MSZP-kormányzat közelébe. Meg aztán repülős Gizi pályafutását számtalan jogerős ítélet kíséri végig, a volt vagyonkezelő-vezért pedig eddig csak gyanúsították, igaz, őrizetbe immár másodszor vették. Véletlen egybeesés, hogy a 85 éves veterán bűnöző egy bicskei házból éppen akkor emelt el 15 ezer forintot, amikor Tátrait a moszkvai kereskedelmi képviselet áron aluli eladásakor eltűnt hétmilliárd forintról kezdték kérdezgetni a nyomozók.

Más a koruk, más a sorsuk, más a priccsük is, de az igazi különbség mégsem ebben, s vélhetően még csak nem is a magyar büntető törvénykönyvhöz való liberális hozzáállásukban rejlik.

Repülős Gizi saját kontójára bűnözött.
 
Hétmilliárd forintot azonban még az MSZP–SZDSZ irányította Magyarországon sem lehetett eltüntetni felsőbb jóváhagyás, állami és politikai ámen és részesedés fizetése nélkül. A keresztapáknak bólintaniuk kellett a moszkvai bulira épp úgy, mint Sukoróra vagy a Hajógyári-szigetre tervezett Álomsziget-projektre. Mire fel a többes szám? Sokadszor írjuk le, nem egy fő gonosz volt az elmúlt nyolc évben, az elkapott Zuschlagok és Hunvaldok is inkább csak a balhét vitték el a »hálózat«, a »család«, a »párt« – az elnevezés tényleg mellékes – védelmében. A moszkvai ingatlanpanama most azért érdekes, mert minden benne van, ami az MSZP-kormányzat projektjeit jellemezte.

Az orosz főváros központjában lévő épületet azért akarták eladni, mert úgy tűnt, elég messze van ahhoz, hogy különösebb figyelem nélkül le lehessen rendezni a simlit. Moszkvából az elmúlt húsz évben a szocialista lobbi mindenkit kiutált, aki nem az ő emberük volt, vagy legalább is nem jattolt. Diplomatának, hivatalos külkereskedőnek is olyan embert küldtek, akikről vagy évtizedek óta tudtak mindent, vagy az elmúlt években derült ki róla annyi, amennyi elég volt hallgatásához.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. február 10. 22:21
Gizikének a pechje: nem romának született, s nem a politikusi pályát választotta.
várúr
2011. február 10. 17:51
Egyébként ezt az ügyet is a szoci érában kezdték feszegetni nem sokkal Gyurcsány bukása után. Ali baba és a 40 rabló a szocikhoz képest karitatív társulat.
várúr
2011. február 10. 17:49
Megint elengedtek egypár tettest, mert a szálak túl messze gabalyodnak... Mint máris kiderült, a moszkvai nagykövetség értékesítésére is Gyurcsány adott utasítást. Pokoli nehéz dolga lehet ügyészségnek, bíróságnak, stb...
tóth mária
2011. február 10. 14:01
írogatunk, írogatunk, és ők már szabadlábon vannak! gratula
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!