Két szép, összetett mondat TGM-ről, a szalámiról, a Mandinerről...

2011. február 11. 12:50

Nem attól lesz egy értelmiségi független, hogy nincs világnézete vagy pártszimpátiája, hanem hogy gondolatait nem adja bérbe.

2011. február 11. 12:50

„...a mondatok pedig rohannak az asszociációk után, ekképpen Tamás Gáspár Miklós sem a Bakács-esetről értekezett, csak glosszájának címét és apropóját merítette a szalámi-gate-ből, de az olvasást mímelő analfabétáknak ez nem igen tűnt föl; a Mandiner lihegő posztírója, bizonyos Doktor Kottász  is csak azt tudta észrevételezni, hogy micsoda dadaista baromság, hogy a piacpárti Hírszerzőn a marxista TGM tollából jelenik meg írás… akkor most szólunk, hogy az itt nem úgy van, hogy csak az publikálhat, akinek a véleménye egyezik a munkatársak és bedolgozók többségének álláspontjával, hanem – sok más mellett – legyen például eredeti, ahhoz viszont szükségeltetik némi szellemi függetlenség, tehát az kizárva, hogy valaki az újságírást propagandatevékenységnek fogja föl (és itt megkérjük a Sajtóelhárítási Alosztály kommentgenerálójának kezelőjét, hogy csak azután kezdje lökni a rizsát, miután tájékozódott, mert a »bezzeg a Gyurcsány alatt« kezdetű hozzászólások nálunk nem jönnek be, mert emitt »bezzeg a Gyurcsány alatt« is erőteljes pampogás folyt, és erről nem nyitunk  vitát, mert tényekről nem vitatkozunk, rendben?), de az se működik, hogy miután kurva bátran megkritizáltam a miniszterelnököt, mondjuk olyan fontos kérdésben, hogy az aznap viselt mandzsettagombja nem passzol az általa hordott köztársasági elnökhöz, megriadok saját bátorságomtól, és rohanok vissza az akolmelegbe óbégatni a többiekkel, éppen ezért csodálatos, hogy a mandineres posztoló pont a függetlenség hiányát veti Bakács szemére, bizonyítékul fölhozva, hogy egy tévéműsorban sajnálkozott a szadesz eltűnésén, és egy elempés kampányfilmben is szerepelt, nos, nem attól lesz egy értelmiségi független, hogy nincs világnézete vagy pártszimpátiája, hanem hogy gondolatait nem adja bérbe...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
martonx
2011. február 12. 09:06
A hírszerző direkt válogatta össze a komplett idiótákat szerzőinek? És direkt nem írnak értelmesen? Állítom, hogy ha a Mandiner nem szemlézné őket, a kutya se tudná hogy egyáltalán létezik ilyen mélység is.
Ütvefúró
2011. február 12. 07:59
Én a helyetekben nem bántanám a Mandineren Hírszerzőt olvasókat, mert nélkülük a látogatottságotok a zéróhoz közelítene. Köszönjétek meg, hogy itt lehettek, és gyakorolni, gyakorolni a settenkedést...az éhség nagy úr!!!
marós
2011. február 12. 06:38
Nekem csak az a bajom, hogy a hírszerző egyre inkább olyan cikkeket közöl, ami rémhír, nem felel meg a valóságnak, csúsztatás, és ezek mind az új kormány lejáretását veszik célba. Et.-k becsületes kritikára nem fussa?
Juggernaut
2011. február 11. 21:58
Ne harcolj, Tóni! Lenyugodhatsz, Zsóti. Senki sem akarja bérbe venni a gondolataitokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!