Déjà vu

2011. január 13. 21:15

Honi trikoloristáink a legnagyobb természetességgel húzzák elő a pártfőiskolák ordító marxista közhelyét.

2011. január 13. 21:15

„Egy jóbarátom egyszer elmondta, ő már hosszú idő óta nem olvas komoly újságot, kizárólag bulvárlapot, azt is egyfajtát. Proust, Thomas Mann, Márai jöhet, politikai napilap soha. Szerinte a bulvár az élet kvintesszenciája; egyedül az képes visszaadni a bennünket körülvevő világ igazi mélységeit.(...)

Tüneményes, mondhatni lélegzetelállító gyorsasággal születik újjá az a korszak, amelyben a nép egyszerű gyermekének nem kellett gondolkodnia, megtette ezt helyette az élcsapat. A Csajkák ugyan Audikra változtak, a parolik mikroportokra, de a modell hasonló: a hermetikusan lezárt terem ajtaja felpattan, s a vakuk kereszttüzében bevonuló szóvivő – az alkalomhoz illő pátosszal, nagy hatásszünetekkel – bejelenti: a nép döntött, vitának, kételyeknek nincs helye. Majd rövid kitérő következik az átkos, immár végérvényesen magunk mögött hagyott korszakról, s a film máris állóképbe megy át. A jövő elkezdődött. Úgy rémlik, az osztályharcban edzett, vasba öltözött proletariátus gyermekének sem volt más dolga, mint hogy »optimistán tekintsen a jövőbe« és a »közeljövő feladatai között tartsa számon a gyerekvállalást« is. A bonyolult, gyakran ellenséges külvilág gondjait a dolgozó nép legjobbjai vették le válláról, a villák karbantartásának embert próbáló feladataival együtt. Honi trikoloristáink hozott anyagból dolgoznak, s ha kifogynak az érvekből, a legnagyobb természetességgel húzzák elő a pártfőiskolák ordító marxista közhelyét: ma már nem lehet a régi módon élni. Őket hallgatva szinte érezzük, ahogy napról napra, percről percre vadonatúj, egyre jobb emberek leszünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2011. január 14. 17:14
Írhatna a fickó az olasz, francia, román, stb. "trikoloristákról is".... na meg marxizmuson felnőtt elvbarátairól (inkább nem sorolom őket).
GY. F.űegér
2011. január 14. 16:27
Nagy nap ez a mai: Szíjjártó dadogott a Hírtv-ben! Konkréten amikor megkérdezték tőle, ha 300 HUF-os benzinárnál követelték a benzin adótartalmának csökkentését, akkor most miért nem csökkentik ők 400 HUF-nál?
magnamater
2011. január 14. 16:15
Nem deja vu ez az érzés,valóban megesett jobb és baloldal ugyanezen országban növekedett baloldal feledé a közérdeket tartja csak fontosnak a magánérdeket jobboldal akarja boldogítani az embereket
de karatna
2011. január 14. 14:13
Magyarosított nevű, nem az eredeti Endrődy családból származó Endrődi! Eredeti nevét még nem sikerült megtudni! SZDZS-es szabad galambok GALMBDUC csoportja! "Honi trikoloristáink a legnagyobb természetességgel húzzák elő a pártfőiskolák ordító marxista közhelyét. " A " trikoloristákkal" ellentétben a judeobolsevistáknak nem kell előhúzniuk Herschel Mordechai és a levantei kereskedők leszármazottjának Karl Heinrich Marx közhelyeit, mert azt a nagyapák az ajtófélfára kalapált mezuzában tartották és azóta is ott van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!