2010-ben kádárista cikket írni = NAGYON NEM MENŐ

2010. november 19. 15:18

A kétezres évek második évtizedének valóságában, ti ballibsi értelmiségiek váltatok reménytelenül idejétmúlttá.

2010. november 19. 15:18

„Közép-európai kis népek nyomora, »békesség és jószomszédi viszony«, mutassunk jó példát, »európai módszer«, »homofób, korlátolt, idegengyűlölő sikoltozók«. Szépen, vigyázzba állítva sorakoznak a legelhasználtabb, leglerongyoltabb balliberális közhelyek. Persze elmaradhatatlan a Szent Koronával való intellektuális perverzió kiélése is. (Tényleg, libsi kollégák, nektek szerez valamilyen altesti örömöt a koronázási ékszerek, a nemzeti színek, vagy a címer csesztetése? Puszta kíváncsiságból kérdezem, hátha én is feldobhatom valamivel a szexuális életem.) Hosszan lehetne sorolni, miért szánalmasan pocsék ez kis karcolat, ám mielőtt kifelejteném a lajstromból, íme a kedvencem: »bornírt, nacionalista hőbörgés.« Titkon abban reménykedem, hátha Avar János meghekkelte az Indexet, és valójában ő írta bele ezt az Arany-usánka díjas kádárista alaptételt a cikkedbe. Mert, ha ez a Te fejedben születetett meg, akkor abban a fejben két évtizede megállt az idő. Ember, vessünk már egy pillantást a naptárra! Ezt a szókapcsolatot 2010-ben  egy igényesebb Népszabadságos, vagy 168 órás olvasószerkesztő is kihúzza.(...)

Tudod, Márton, az a helyzet, hogy – mint arra már bátorkodtam pár sorral feljebb felhívni figyelmedet – 2010-et írunk. Véget értek a liberálisok számára boldog, habkönnyű kilencvenes évek, amikor kádárista cégvezetőkből népnemzeti zászlóvivőkké avanzsált, kissé elhízott, morózus MDF-es politikusokat, és negyven éve elkobzott lovaikat sirató idős kisgazda parasztbácsikat lehetett alázni a belpesti Parnasszus magasságából. A kétezres évek második évtizedének valóságában, ti ballibsi értelmiségiek váltatok reménytelenül idejétmúlttá. Konferenciáitokon és törzshelyeiteken járva, médiátokat olvasva és nézve az ember úgy érzi magát, mint egy panoptikumban, ahol a múlt viaszbábúi merednek rá élettelen mozdulatlansággal.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
is3
2010. november 19. 21:26
"Szépen, vigyázzba állítva sorakoznak a legelhasználtabb, leglerongyoltabb balliberális közhelyek." Hat akinek idaig terjed a muveltsege, hogy ezeket a gondolatokat valami altala becsmerlesnek gondolttal illesse, annak sosem lesz mar kulturemberi gyerekszobaja. Internettye persze barkinek lehet, meg a szellemileg vilagtalanoknak is. Van is nekik. Posztolnak, meg alakommentelnek.
Kaducsa
2010. november 19. 19:24
Fostubus.
pepi
2010. november 19. 19:09
De tényleg, most mond meg igaz lelkedre Balogh Gábor, milyen érzés így a 21. század elején szart rágcsálni és közben hülyeségeket beszélni ? Ez most NAGYON MENŐ ? Nálatok, nemzetijobboldalinagyonokosakvagyunk oldalon milyen altesti örömet jelent ballibsizni ? Erre már maszturbálni szoktál, vagy segédeszközként még igénybe veszed Orbán arcképét is ?
atila68
2010. november 19. 18:19
Szegény Bede! Az indexes szubkultúra Fekete Pákója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!