Román cigányok, szlovák-magyar dzsipesek

2010. szeptember 19. 10:45

Amíg az EU szabályai közül nem törlik annak lényegi elemeit - márpedig erre aligha van esély - vagyis a munkaerő, a tőke és vagyon szabad áramlásának elvét, annak gyakorlati korlátozására irányuló minden adminisztratív kísérlet kudarcra ítéltetett, ezt talán már a vak is látja.

2010. szeptember 19. 10:45

Sárközy francia elnök és a magyar Vám- és Pénzügyőrség parancsnoka nyugodtan kezet foghatnának, elvégre mindketten ugyanarra, lényegében a lehetetlenre vállalkoztak, ellenszenvessé, sőt egyenesen nevetségessé téve igyekezetükkel magukat, az általuk képviselt szerveket.

Ma már pontosan tudható, hogy ha az előző magyar kormányzat minden igyekezete ellenére sem talált fogást olyan elszánt ellenfelén, mint a szlovák rendszámmal furikázó Bayer Zsolt újságírón, akkor ez utóbbi tárgyban a továbbiakban másnak sincs igazán félnivalója.

Ugyanígy áll a kelet-európai romák ügye (most éppen) Franciaországban, mert amíg csak újra le nem eresztik az európai vasfüggönyt, erőszakkal ugyan meg nem állítják az ottani hatóságok e népvándorlást, csupán önmagukat teszik ki a világ szájának nagyobb csúfságukra.

A tévedés lényege mindkét esetben ugyanaz, okot kevernek okozattal, emiatt az utóbbi ellen küzdenének értelmetlenül, ahelyett, hogy a zavaró jelenségek éltető forrását zárnák el rövid úton.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arma Gedeon
2010. szeptember 20. 09:50
Michnait még érheti meglepetés: Sárközi akciója és Berlusconi támogatása, meg az alig cáfolt német helyeslés azt jelzi, hogy az EU készül felszámolni szabályainak olyan lényegi elemeit, mint az emberek szabad áramlása. Mert a megváltozott körülmények között ez a nagy nyugati vezér-tagállamoknak több kárt okoz, mint hasznot. Ilyen egyszerű. Természetesen ezzel lényegében magát számolja fel az EU. Ugyanezen okból.
Józan
2010. szeptember 20. 02:34
Látom már a magát mérsékeltnek valló jobboldali újságírók is masszívan cigányoznak... Szóval meg kéne tiltani a románok/román cigányok vándorlását/munkavállalását tisztán faji alapon? Ez egy színtiszta náci de legalábbis szélsőjobboldali alapvetés/gondolkodásmód... Egy adott ország népcsoportját kollektíven bűnösnek nemkívánatosnak kikiáltó gondolat. Súlyosan diszkriminatív, tovább nem is folytatom... A munkaerő szabad áramlása az EU egyik alappillére, ha ez korlátozás alá kerülne az kivétel nélkül mindenkit kéne hogy érintsen, tehát mi magyarok se mehetnénk külföldre munkát vállalni! Ezt gondlom még az "okos" cikkíró sem akarja....
Tikva
2010. szeptember 19. 21:32
Nincs itt még európai unió,csak európai undokoskodás...Sárközynek elege lett a törvényen kívül helyezkedő európai cigányságból..illetve az európán kívül esetenként kívül helyezkedő ,egyébként szintén kéthetente mosakodó franciáknak is..és jött az álszent,életében még cigány közösséget csal hallomásból ismerő lukkkamszemburgi szócső.aki megkapta sárközytől,hogy semmi akadálya,hogy az európai romák ellepjék lukszemburgot...Na innen már nem volt olyan szép a leányzó fekvése a lukkszemburgi miniszterelnöknek sem...besz...rt és viszakozott,arra hivatkozott ,hogy az eu közelsembiztos lukszemburgi szócső csak saját véleményét monyyydta el...na ennyit erről a közösülő európáról....
allover
2010. szeptember 19. 13:18
... a lényegi elemeit - márpedig erre aligha van esély - vagyis a munkaerő, a tőke és vagyon szabad áramlásának elvét ... A lényegi elemek törlésére valóban kevés az esély, ez a széllel szembeni pisi fizikai performanszából már ismert, de ... Milyen kvalitású munkaerő, milyen törvényesen igazolható termelésből származó és konzervált tőke, valamint milyen vagyon áramol honnan, hova? Egy, a bevándoroltakat országbiztonsági szempontból is abszolút értelemben korrektnek ítélhető reprezentatív "átvilágítás" (személyiségi jogokat nem sértő és korlátozó) igazolná, (Olaszország, Franciaország, Kanada, Svédország, a legismertebbek) hogy miért is és mi célból történt a ki- illetve bevándorlás. Szeretnék közöttük csak egy, egyetlen egy elismert, tucatnyi alkalommal publikált fizikust, elismert közgazdászt, bio-, mezőgazdasági kutatót, a magyar állam átlal kitüntetett érdemes művészt látni! Itt aztán sorolhatnám a sztereotípiákat bizonyos társadalmi rétegekre, egyedi elemekre vonatkozóan, de mégsem teszem. Sztem az előző szakaszban általam leírtak, mégha nem is találkoznak minden fórumozó véleményével, de bökik a fogadó ország polgárainak és annak államvezetésének szemét. Hogy nekünk elegünk van az X tolvajokból, bűnözőkből, szexuálbrutál, magyar fehér-, és nem "fehér" elemekből nyilvánvaló, de ezekre sehol a világban SZÜKSÉG NINCS! Ez nem fogadókészség kérdése! Valszeg már bizonyították, hogy ők valójában kicsodák. (néhány apró vagy súlyosabb, az illető ország egy vagy több polgára ellen elkövetett cselekmény, legyen az bármi ...) Mindezek mellett etetni, itatni, eü. ellátást, fedelet a fejük fölé biztosítani csak úgy "grátis" (adóbefizetés nélkül) annak a bizonyos állam honpolgárainak adóterhére nyilván, legyünk bármennyire is konzervatívan jóindulatúak, ellenszenves és képtelenségnek minősül. Nem iskolázott, nem beszéli a nyelvet, itthon soha sem volt munkahelye, itthon már a rendőrségi adatbázis egyik stringjét tudhatja magáénak stb... Ez nem egy Gordius-i csomó! Egyetlen kardcsapással nem megy! Önköltségesen tegye az, aki magát nagyobbra becsüli, mint ami tulajdonképpen lehetne az általa saját hazájának nevezett Magyarországon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!