Paradicsomi állapot, csak Orbánnak nincs programja

2010. augusztus 18. 08:58

Egy, csak egy legény van talpon, vidéken: Gyurcsány, a híres novellista; félmeztelen burkolja a teraszt.

2010. augusztus 18. 08:58
„A nyárnál is nyarabb van, méregzöld, párás pszeudo-Vietnam. Remeg a levegő, a fullasztó melegben semmi és senki sem mozdul, lusta óriáskígyó az ország, talán egy IMF-küldött nyöszörög fájdalmasan, se kiköpni, se lenyelni. Egy, csak egy legény van talpon, vidéken: Gyurcsány, a híres novellista; félmeztelen burkolja a teraszt. (Mindeközben mit csinál Orbán? Betonoz? Alapoz? Szilvát szed? Lecsót főz? Nem tudunk róla semmit. Szerintem nyárra sincs programja.) (...)

A piramis csúcsán a lecsó figyel, édes, új vöröshagymával, füstölt mangalicaszalonna zsírján, kevés kolbásszal, legalább négyféle paprikából, bogyiszlói mindenképp, de ne menjünk bele (nem merünk belemenni), talán csak Albert Flóriánnak van nagyobb kultusza a magyar újságírásban, mint a lecsónak, így fejből eszembe jut egy-egy Váncsa, Megyesi és Bächer.

Lecsó van (vö.: »Itt nem lesz lecsózás!« – portásország, Idő van), az idő jó, a terasz épül, a nemzet együttműködik.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szonja91
2010. augusztus 18. 15:44
Szerintem igen is vannak tervek, elképzelések, már több,mint anno az MSZP-nek volt.
Preskin
2010. augusztus 18. 13:24
Hát ez gyenge volt Pítör ! Apropó! Azért szólhatnál a tollforgató kollégádnak, hogy a gyógyszerekre nem nagyon kéne félmeztelenül fröccsözni ! Megárthat at amúgy is igen beteg léleknek.
miloka
2010. augusztus 18. 11:54
Péter!! Mi közöd az Orbán ( vagy akárki más) magán programjaihoz?? Talán szereljen fel egy kamerát a hálószobájába is, hogy kukkolhass. Fletó meg nem tud mást csinálni, mint kozmáslecsót. Erről meg csak be kell számolnia a híveinek. Ehhez ért talán, máshoz nem. Te sem sok mindenhez értesz, s csak egy ilyen kis akármi telik ki tőled.
Netuddgi
2010. augusztus 18. 11:47
Na most elolvastam ÚP cikkét. Hát eljutottunk idáig! ÚP látványosan és gyengus írásban elvesztette a fonalat a Népszabiban, bűnBánó András megtért maffiózót (pentitót) játszik a Heti Válaszban. És csak (?) 20 évet kellett várni az összeomlásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!