Csak egy halk kérdés

2010. augusztus 15. 11:01

Hallottuk, olvastuk, láttuk a televízióban, hogy a világ tele van dühöngő őrültekkel.

2010. augusztus 15. 11:01

„Tudunk róla, de mégis, újból és újból megdöbbent, letaglóz. Hallottuk, olvastuk, láttuk a televízióban, hogy a világ tele van dühöngő őrültekkel. Beteg, elmeháborodott emberekkel, akik sok-sok évig látszólag beilleszkednek a társadalomba, aztán egy nap kiderül róluk: veszélyesek ránk, a többiekre nézve.

Tudunk róluk, de valamiért sikerül elhitetnünk magunkkal, hogy ezek az események, ezek a személyek távol vannak tőlünk. Mintha lenne egy veszélyes, félelmetes világ, és egy másik: a mi megszokott, otthonos kis zugunk, tele ismerősökkel, és többé-kevésbé beszámítható, jószándékú, vagy legalábbis közömbös ismeretlenekkel. Nem tökéletes ugyan ez a saját, általunk teremtett-képzelt világ, de mégis. Élhető, és nincs benne öncélú gonoszság és kegyetlenség. Aztán egy nap kiderült, ebbe a rendszerbe is csúszhat hiba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2010. augusztus 16. 08:08
... a világ meg nincs tele őrültekkel , a tévé az van tele őrültekkel, meg a mozi ... aránytalanít a média ..azért hogy túlzó félelmeket keltsen amit aztán majd kompenzál a kedves fogyasztó ... tömi az arcába a pattogatott kukit... és természetesen ha egy rettenetes bizonytalan lábakon álló világ képét nyomják az arcába- és negatív történelmi tapasztalások nyomán kialakult eleve pesszimista lelki alkatát igazolják számára - akkor majd aszondja ja ebbe a világba gyereket ? ...jaaj dehát az nem biztonságos ... persze hogy biztonságos ... mert úgyis mindenki meghó ... tehát veszíteni valója az élettel tulajdonképpen a szülőnek van ... ha van , ha eleve meg nincs is semmije akkor ugye cigány pl ...és hát logikus ha nem veszíthet ... stb végül persze mindent mindenki lead a portán , és csupasz seggel megy a másvilágra...
atila68
2010. augusztus 15. 19:34
Legutóbb tejet vásárolt ám az egyik.
drienovác
2010. augusztus 15. 11:56
ne ragadjunk le az egyszerű bekkattanó gyilkosoknál mi van, ha egy paranoid hatalommániás alakból miniszterelnök lesz? nálunk már erre is volt példa, és arra is, hogy a média teljesen normálisnak állítsa be a helyzetet, ezek nem őrültek, és minden hülyeségükért a zorbán a felelős.... vagy mi van, ha látszólag többdiplomás emberek olyan szerződést kötnek, mint az alstonnal a főváros, a teljesítés feltételének nem teljesülése vis maior... vagy mi van, ha látszólag többdiplomás, a magyar államot képviselő emberek szarért húgyért eladják a malévot, aztán drágán visszaveszik, garantálva a közben felhalmozódott adósság kifizetését és még a minket illető bankgaranciát is ideértve mi van pl, ha a metróépítés leállása miatt az építő ugyan fizet kötbért a fővárosnak, de ha a pajzs leáll, a leállásért a főváros fizet kötbért a fúrócsoportnak, mégpedig többet, mint amennyit az építőcégtől kap a leállás miatt... és a fúrók és az építők ugyanazon tőkéscsoport tagjai látszólag normális, jól fizetett emberek képviselték az államot, megkockáztatom, hogy a szakmában "szakértők", mégis sikerült minden egyes esetben úgy tévedni, hogy munkáltatójuk, munkaadójuk, megbízójuk, az állam illetve a főváros garantáltan ráfizessen....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!