Csak lassítani

2010. július 24. 16:52

A Föld jövőjén merengve arra jutottunk, hogy semmi értelme a szaporodásnak.

2010. július 24. 16:52

„A becslések szerint négy-öt év múlva az Atlanti-óceán holt tenger lesz. A napi hírek azonban leginkább a Mexikói-öbölbe ömlő olajról és annak megfékezéséről szólnak. Legutóbb, mint hírlik, olajfogó sapkát helyeztek üzembe, de csak azért, hogy ne legyen túl izgatott a világ, ha már el kell pusztulnia.

Amikor Csernobilban fölrobbant a cucc, akkor is azért nem mondta be a rádió, nehogy kitörjön a pánik. És valóban, nem is tört ki: a nép halál nyugodtan korzózott a radioaktív pernyében, sütkérezett az ég infravörösében.

Meg beszélnek arról is, hogy majd lepermetezik valami szerrel az óceánt, amitől az olaj lesüllyed a fenékre. És ott lep be mindent. Gratulálok, a tudósoknak és a politikusoknak megint sikerült nagyon hosszú távon gondolkodniuk.

Tegnap egy régi barátnémmal beszélgettem. Két gyereke van, nekem egy. A Föld jövőjén merengve arra jutottunk, hogy semmi értelme a szaporodásnak. Másrészt viszont a gyerek az ember életének főműve. Az ész azt mondja, hogy mindenki hülye, aki gyereket nemz, a szív azt mondja, hogy mindenki hülye, aki ezt elhiszi. Az ellentmondás föloldhatatlan. Én sem fogom most föloldani. Ha hívő lennék, az abszurdumok rajongója, akkor azt mondanám: minél reménytelenebb a helyzet, annál érdemesebb gyereket nemzeni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Topo
2010. július 25. 13:15
Olvastam a témában. Többek közt Marc Vargo, Molnár Tamás, Polcz Alaine műveit, akik szerintem kimondottan szakértők a témában. Élettapasztalatom is van már, mivel bőven kinőttem a tinikorból, elmúltam 40 éves. Sokáig dolgoztam olyan munkahelyen, ahol a kollégák 80%-a homoszexuális volt. Nagyjából 50-60 ember. Jártam olyan szórakozóhelyre, amit többnyire homoszexuálisok látogattak, mivel egy barátnőmet érdekelte ez a téma, bár ő természetesen nem volt homoszexuális. Te valamiért nem nagyon akarod konkretizálni bokros tapasztalataidat, csak vetítesz, mint egy vérbeli mozigépész.
negeev
2010. július 25. 10:48
Nem kell neki akkor szaporodni. Lelke rajta. Mondjuk, ezt a társadalom ellenes véleményét nem kéne megírnia és közreadni. A homikat ne keverjük már ide! Ők is ugyan annyira vágynak gyermekekre, mint a hetero párok.
El Topo
2010. július 25. 10:43
Nem beszélve a konyhanyelven megfogalmazott környezet feletti aggódásról, amitől szintén kinyílik a bicska a zsebemben.
bőröndhal
2010. július 25. 10:35
Elképesztő. Nyilván ezen felfogás mentén "Végh úr" egyáltalán nem foglalkozik a jövővel. Nyilván minden létező hitelt megpályáz, gondolván úgy se lesz aki visszakérje. Nyilván semmire sem tanítja,és nem taníttatja gyermekét, mert minek, úgyse tudja a szerzett tudását bárki hasznára fordítani. Ha így van, akkor elfogadom egy meggyőződésnek. De ha nem így van, akkor csak egy emberiség ellenes szövegnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!