Papi pedofília: Ratzinger tette ellene a legtöbbet

2010. június 16. 19:09

Azt a pápát támadják, aki talán a leghatározottabban lépett föl a pedofil papok ellen.

2010. június 16. 19:09

Most épp azt a pápát támadják, aki talán a leghatározottabban lépett föl a pedofil papok ellen. Pedig még a Hittani Kongregáció vezetőjeként ő dolgozta ki a 2001-es, szigorúbb eljárási szabályokat a vétkes papok ellen, ő a szerzője a már említett DDG-nek, és ő állt a II. János Pál által kiadott SST mögött is. Érdekes, hogy épp ezeket a szigorúbb szabályokat szokás felhozni mint annak bizonyítékait, hogy az egyház megtiltotta volna az áldozatoknak, hogy a világi hatóságokhoz forduljanak.

Korábban a kánonjog 16 éves korig elkövetett szexuális visszaéléseket nevezett pedofil bűncselekménynek, azonban ezt a korhatárt Ratzingerék felemelték 18 évre, az elévülés idejét pedig ötről tízre úgy, hogy azt a 18. életév betöltésétől számítják. Számos országban a világi törvények 14 évben határozzák meg ezt a kort (de van, hogy felfüggesztik az elévülést). (...)

Aztán 2005-ben Ratzinger volt az, aki megszigoríttatta a szemináriumi felvételit, kifejezetten megtiltván homoszexuálisok felvételét (ami persze kiváltotta az emberi jogi aktivisták haragját). Joseph Ratzinger ezek mellett a gyakorlatban is bizonyított. Az amerikai püspöki kar és Levada bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa szerint Ratzinger segítsége nélkül számos elbocsátott pedofil pap ma is szolgálna.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szeekely
2010. június 18. 07:57
Aki tisztesseges es baja van 16. Benedek pa'pa'val, az legyen szives reagaljon a cikk szerzojenek erveire. Aki nem igy tesz, de megis kopkod, az egyszeruen nem tisztesseges.
sky.net
2010. június 17. 08:14
pár birka meg azt hiszi ha attól keresztény katolikus ha kiáll az egyháza, meg a pápája mellett ... ha ratzie jól dolgozik akkor nincs pedofil botrány, hanem korrekt és támadhatatlan megoldás van... de NYILVÁNVALÓAN nem jól dolgozott így aztán van botrány , persze ez aztán olyan kurva bonyolult összefüggés hogy rögtön hárítani kell azzal hogy de a büdös libsi média támad ...meg a rohadt szektások persze ... hát nyilván meg az írek meg a többiek... de a pápa az aztán: hát ez a bálványimádás nem az egyház nem a pápa vatikánja , nem pap... ezek az ócska díszlet : a bálvány
Árvíz miatt zárva
2010. június 16. 21:25
Halál az összes pedofilra. De,! nehogy már Jézust és a kereszténységet tegyük bűnössé a sok beteg, aberrált degenerált pap miatt. Szeretném látni a többi vallással ezzel kapcsolatos cikket a "magyar neten".
drienovác
2010. június 16. 19:53
érdekes, a németek nem így gondolják, most mondatták le mixa püspököt, akinek a viselt dolgait 2000 körül Ratzinger elsikálta némi készpénzzel, persze állítólag- viszont a mixa nevű ellen komoly bizonyítékok, alapos gyanú van, a per lassan el is indul.... kérlek, ne vegyétek úgy, mintha helyeselném és ellene drukkolnék engem ez az egész történet elborzaszt és a dolgok gyökerét a cölibátus erőltetésében látom - a biológia erősebb nálunk, mesterséges elnyomása váratlan robbanásokat vonhat maga után a tartósan kielégületlen ember pszichéje torzulhat, márpedig a cölibátus efelé taszigálja a férfi papokat.... elsőbben is erőszakosak lesznek magukkal, aztán másokkal is, végül pedig csak az Isten tudja, mi történhet...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!