Ami eddig látszik az új Orbán-rezsimből

2010. június 03. 11:25

A Fidesz visszaél Trianon fájdalmával, amikor kisajátítja ezt az érzést, ugyanakkor nem beszél az odavezető útról.

2010. június 03. 11:25

„A Heti Válasz honlapja egy felvidéki magyar cikkének idézetével próbál nekem visszavágni, hogy nem igaz az állításom, miszerint a kettős állampolgárság itthoni megszavazása nem tesz jót a felvidéki magyaroknak. Tiszteletben tartom a szerző véleményét, de most mutassak másik kinti magyar újságírótól másik véleményt? Például a galamus.hu-n megjelentet? Vagy Bugár Béla, esetleg Duray Miklós nézetét?

Varga Mihály már 7 százalékos hiányról beszél és az IMF-et fenyegeti, hogy vegye észre, itthon megváltozott a világ. Ez utóbbi lehetséges, azonban egész Európa hiányt csökkent és megszorít. Orbán sem fogja megúszni. A gond csupán az, hogy a válságra eddig az adócsökkentés volt a gyógyír. Mikor jön már?! A három csapás törvényével Orbán egy ellopott pizza szeletért is - ha az harmadik bűncselekmény volt -, mondjuk, 25 évet is adhat.

A Fidesz visszaél Trianon fájdalmával, amikor kisajátítja ezt az érzést. Ugyanakkor nem beszél az odavezető útról, a Monarchia, az úri Magyarország megalázó nemzetiségi politikájáról. És igazolja-e a trianoni gyalázat, hogy még abban az évben zsidótörvényt gyártson Teleki Pál? Hogy az ideiglenes visszacsatolásért kétszázezer magyar apa, barát és testvér pusztult el a Don-kanyarban? Hogy ez vezetett Hitler kiszolgálásához, majd Szálasi rémuralmához? Ráadásul Istenre hivatkozik a benyújtott szöveg. Pedig ha ő a történelem mozgatója, akkor nyilván akarta Trianont. Aligha hinném, de akkor meg minek emlegetni - éppen a nemzetpusztító Trianon kapcsán?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Róbert__
2010. június 04. 03:14
Viszonylagosan úriembernek tartom magam, de amikor századjára rúgnak az öntudatomba, már csak annyit tudok mondani, hogy Gréci Zsolt, a retkes anyádat azt.
sensei
2010. június 03. 22:12
Van vagy hatodik biztos...
Bagolymondja
2010. június 03. 19:37
Valójában ki ez a Gréczy kisasszony, hogy állandóan porzik az út körülötte? Milyen maradandót alkotott hogy egyáltalán szóba jön a neve mértékadó médiákban? A politikai senkik országában élünk, ahol egy nímand hazudozó miniszterelnök tudott lenni éveken át, a táskahordozója pedig ingert tud kiváltani vezető politikai orgánumokban. Nem kellene már egy korszakot lezárni, a szemetet kisöpörni, a ciánozást elvégezni, és új fejezetet kezdeni? Az én válaszom: DE! Igen!
drienovác
2010. június 03. 18:58
ma Tormay Cecile nap van, nálam legalábbis "Így még nem írtak, soha a mi nyelvünkön, saját szerszámunkkal gyilkol bennünket az idegen sajtó. Csúfolódó becsmérlő hahotával köpi be a múltunkat és gyaláz meg mindent, amiből talán még jövő lehetne. Forradalmuk diadalmámora ordít a papiroson. Világmegváltó teóriákba burkolt közönséges durvaságok, tajtékzó ocsmány gyűlölet. " 1919. március 24-én írta, nekünk ez már napi gyakorlattá lett, sőt, mi ilyen sajtón nőttünk föl!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!