Fáj? Csak ha nevetek

2010. május 18. 15:54

A szocialisták elvvakok. És legfőképp, húsz év után sem értik, mire való a parlament.

2010. május 18. 15:54

„A parlamenti ciklus ígéretesen kezdődött, a bemutatkozás jól sikerült, valamennyi párt azt adta, mi lényege. És ha már az ostobaság és az elvtelenség rusnya násza került színpadra, rögtön itt az elején ki kell emelni a Mi Szarunk a Pozíciókra párt (MSZP) utánozhatatlan alakítását, amely merész improvizációs technikáival még a rendező-főszereplő Fideszt is zavarba hozta, majd felmagasztalta, a Jobbik pedig, bár statisztálásra is kényszeríthették volna, úgy tudta ellopni a show-t, hogy a másik kettőhöz, de főleg az előbbihez képest a leginkább volt elvszerű (pusztán a következetesség értelemben használva, a tartalmi ótvarságtól függetlenül), ezáltal a leginkább volt képes a saját érdekének megfelelően befolyásolni az eseményeket. (Az LMP láthatóan megelégszik az Második ajtónálló szerepével, és mivel mással sem törődik, csak nehogy véletlenül rossz helyre álljon, ezért amint tehette, kiült a karzatra nézelődni.)

Az őszinte kitárulkozás alighanem az MSZP utolsó megmaradt híveinek lehetett a legmegrázóbb élmény, holott pontosan azt csinálták, amit eddig mindenkor: politikának álcázva meg akartak oldani egy személyi kérdést. A szocialisták számára a politika maga sosem volt más, mint a belső személyi történések, a párton belüli mozgások epifenoménja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crm114
2010. május 18. 19:59
"A szélsőjobbal szembeni fellépést nem lehet outsource-olni az MSZP-nek" Dehogynem. A Jobbik szinte kizárólag az MSZP problémája. A Fidesznek nem érdeke sem a Jobbik eltűnése, sem erősödése. Viszont a Jobbik lényeges erősödése amúgy is kizárt. Egyedül az MSZP-nek van feladva itt a lecke: a Jobbik létezése azt jelenti, hogy egy széttagolt "másik oldal" áll a Fidesszel szemben. A "Jobbik térnyeréséről" szóló fantáziálások többnyire emeszpé-párti indíttatásúak. Az elmélet szerint a Jobbik erősödik, erősödik megállás nélkül, ha csak a Fidesz nem tesz gyorsan valamit. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Jobbik nem erősödik, és főleg nem a Fidesz rovására. Következésképpen a Fidesznek semmi dolga vele.
ÁrPi
2010. május 18. 18:52
Na igen, vicces :) De az nem vicces, hogy Te a Székely himnuszt szélsőjobboldali dalárdai -ként emlegeted. Tán műdalként is , és semmit sem kifejezőként mint a hírhedt Dessewfy.
röviden
2010. május 18. 17:45
Három szó. Rövid és lényegretörő mondat.
röviden
2010. május 18. 17:22
Epifenomenológiailag jó írás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!