Az LMP-re és az MDF-SZDSZ-re leadott szavazatok a Jobbikot erősítik

2010. március 01. 18:37

A baloldali kispártokkal nem csak hiteltelenségük, esélytelenségük is probléma.

2010. március 01. 18:37
Az idei választásoknak drámain szűkült a tétje: el kell menni a Jobbik ellen szavazni. A Jobbik ideológiai mondandója összefoglalható két prominensük, Bíber József Tibor és Szegedi Csanád egy-egy állításával:„Mi is tehát a cigánybűnözés? Ne áltassuk magunkat: biológiai fegyver a cionizmus kezében.” És: „A magyar embereknek elegük van abból, hogy a pénzükből, befizetett adóforintjaikból állami felügyelettel, állami koordinációval cigánytenyészet működik Magyarországon.”

Ennyi és nem több.

Kétségtelenül lehangoló, hogy ide silányult a választási opció. A szétesett pártstruktúrák újraépülhettek volna szerencsésebb irányba is. Azonban – bármennyi is a jogos ellenvetés és ellenérzés a „két nagy” párttal szemben, - a baloldali kispártokkal nem csak teljesítményük, hiteltelenségük immár a probléma, hanem, hogy esélytelenségük miatt az oda adott protest szavazatok akaratlanul a Jobbikot erősítik. Az LMP-re és az MDF-SZDSZ-re adott szavazat – ha egyáltalán összegyűjtenék valamilyen csoda folytán a megfelelő számú kopogtatócédulát –  jó eséllyel elveszik.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogyo01
2010. március 02. 09:21
Ezek a szavazatok nemcsak a jobbikot fogják erősíteni, hanem az mszp gyengíteni - remélhetőleg! De így legalább már nem lesz ott a dávid ibolyka és sleppje, meg a többi mdf-szdsz jelölt (a vicces jelöltek - maunikasó-szindrómások!)! Az lmp meg mit akar? menjenek inkább kapálni, ha már ennyire szeretik a környezetet!
Thomas Rattler
2010. március 01. 23:58
Nem eszement náci örjöngés, egyszerű tény: a moszados agytröszt valóban biológiai fegyvernek használja a cigányokat az őslakos földműves magyarság ellen. Segélyek általi elszaporításukkal ellehetetlenítik a vidéki életet, az olcsón eladott földekre pedig érkeznek a telepes zsidók, kibucokat létesítenek. Nekik persze már lesz területvédelmi és fegyverhasználati joguk, csak merjen a cigánygyerek almáért nyúlni..
szpal
2010. március 01. 21:26
"méltatlan és kontraproduktív is volt olyasmikért farkast kiáltani, ami ma már moderált, visszafogott szólamnak tűnhet." "2006 őszének törvénysértései" "a BTK szigorítási verseny, vagy épp a szociális kártya is több mint intő jel. "
szpal
2010. március 01. 21:15
Lesznek önkormányzati választások is. Az LMP-t nem írnám le. Még lehet belőle valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!