Szégyen

2010. február 09. 14:58

Főpolgármester Úr: tragédia nem lesz, ez, ami most zajlik, zs-kategóriás tragikomédiának is rossz.

2010. február 09. 14:58
„Demszky Gábor gondoskodik róla, hogy ne felejtsük, miért is az SZDSZ az egyik legellenszenvesebb márka ma a magyar politikában. »...és örülnék annak, ha nem lenne tragédia ennek a történetnek a vége« - mondta Demszky Gábor főpolgármester tegnapi sajtótájékoztatója zárszavaként, aggodalmának hangot adva Mesterházy Ernő magas vérnyomása miatt. Főpolgármester Úr: tragédia nem lesz, ez, ami most zajlik, zs-kategóriás tragikomédiának is rossz. Egy szerepéből kieső, másodéves pszichológiaszakos hallgató számára TDK-témául szolgáló, a zavarodottságtól remegő hangú, mellébeszélő politikus néhány ponton már szánandóba forduló haláltusája ez a nyilvánossággal. Azzal a nyilvánossággal, amely már csak néz, kérdezni szinte nem is tud.

Itt állunk a rendszerváltás talán egyik legsúlyosabb korrupciós botrányával szemben, a napnál is világosabb, hogy a BKV politikai pénzek átfolyató-átmosó szervéül szolgált, amiben nyakig ült az MSZP, az SZDSZ, utóbbin keresztül pedig felsejlik az MDF sóvárgó tekintete is, és minderről Demszky Gábor azt állítja: egyszerű szervezési probléma volt, amit a nagypártok most arra próbálnak használni, hogy megsemmisítsék a »politikai centrumot«. Demszky Gábor politikai értelemben már nem számít. Ami viszont igen, az pontosan az a mondat, amibe belesűrítve ott díszeleg a szabaddemokraták demokrácia-felfogása: neki személyesen politikai felelőssége van az egész BKV-ügyben, de »meg sem fordult a fejében«, hogy ne töltené ki mandátumát. Akkor hol itt a politikai felelősség?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2010. február 09. 17:47
Néhány kérdést fel kel tennünk még, ha pokolba is kívánják egyesek. Miért van az, hogy ha egy komcsi pribék lebukik nyomban gyógyíthatatlan beteg lesz? Miért van olyan társadalom a világon ahol ezt akceptálják? Miért van, hogy ha egy náci lebukik, lehet 1200 éves még mumifikálva is leültetik? Miért van az, hogy Demszky Gábor 20 éve soha semmiért nem felelt? És meddig élünk még ilyen hülye világban?
StavrosMenace
2010. február 09. 16:48
Nehéz a boldogságtól búcsút venni...
radix
2010. február 09. 16:31
http://www.youtube.com/watch?v=tVMKIQRFxso
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!