Lopakodó Lajos

2010. február 11. 18:09

Bokros Lajos neve ma a minden magyarokra leselkedő alattomos veszéllyel azonos.

2010. február 11. 18:09
„Nem is azt írtam, hogy veszély, hanem csak annyit, hogy Lajos. Mert már ebből is mindenki sejtheti, hogy a magyar demokráciára leselkedő jelenlegi főveszélyről lesz szó. Mint tizenöt évvel ezelőtt, Kern András káprázatos tévéparódiájában, ma is egyre inkább Bokros a felelős mindenért, vissza és előre a történelemben. Leginkább azonban a mai jelenben, hiszen ő a vírusgazda, a józan ész, a realitások igen lassan terjedő vírusainak hordozgatója. De most rajta meg a pártján végre fogást találtak.

Eddig csak rettegtek tőle, és nehéz volt bebizonyítani, hogy a Bokros életveszélyes, de most végre kibújt a szög a zsákból. Az iszonyatosan gonosz Lopakodó Lajos ugyanis nem kis fondorlattal, már a legifjabb magyar nemzedékeket is alattomosan manipulálni akarva, Pénzkérdés címmel, A gazdaságról gyermekeknek alcímmel színes-képes kis mesekönyvet írt. (Utolsó sor a hátsó borítón: A kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható. Ez tényleg csökkenti a hasznos információk tömeges mételyezésének hatását.)

Lopakodó Lajos ilyesmiket ír a gyerekeknek: »Biztosan neked is van perselyed, titkos dobozod, amiben a zsebpénzed gyűjtöd. És biztosan nálatok is van osztálypénz, amit az osztályfőnököd szed be, és amiből tavasszal elmentek egy vidám osztálykirándulásra. Van egy ilyen nagy perselye az államnak is, ahova az emberek tesznek bele közösen pénzt. Mire kell ez a közös pénz? Reggel felszállsz a buszra, villamosra, bemész az iskolába, ahol tanáraid sok hasznos dologra tanítanak. Ha fáj a torkod, anyukád elvisz az orvoshoz. Ők mind abból a pénzből kapnak fizetést, amit a többi ember az állam közös perselyébe befizet. (...)«”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajduj
2010. február 12. 07:15
Az odáig OK, hogy a gazdálkodás ésszerű dolgait már gyerekkorban tanulni kell. Ha Lajos ezt az írói szösszenetet, mint gazdasági szakember, aki tanít is, korábban jelenteti meg és nem politikusként osztogatja a kopogtató cédula mellé, akkor még dicsérném is. De most az látom, hogy bár az ember életének fontos része a fingás, de a terített asztal mellett, ebéd közben ez több mint illetlen. Egyébként meg az a gyanúm, hogy az emberek berzenkedése Lajostól, egy korábbi közgazdász miatt is lehet, akinek nem nagy bajúsza, hanem nagy szakálla volt. Igaz ő nem Lajos, hanem Karcsi volt. Ő is ideológiákat gyártott. Tudják a Marx
miloka
2010. február 11. 22:11
Bocsi: alapját= alap programját
miloka
2010. február 11. 22:10
Na ma betették a kaput nálam a gyermekjátékokkal. Bokros a hülyeségével ( van gyerekeknek való ilyen játék: pl. Gazdálkodj okosan) Azonban most olvastam a MH-ban, hogy úgy módosították az óvodai nevelés alapját , hogy: Tudatosan kerülni kell a nemi sztereotípiák – a fiú-lány szerepek – erősítését az óvodákban – erre jogszabályban kötelezi a kormány a kisgyermekek nevelésével foglalkozó pedagógusokat. Az óvodai nevelés alapprogramjának november végi módosításában nemcsak a közkedvelt papás-mamás játékok korlátozását tartják kívánatosnak a döntéshozók, hanem elvárásként megfogalmazták, hogy az óvodapedagógusoknak biztosítaniuk kell a migráns családok gyermekeinek az önazonosság megőrzését, ápolását, erősítését. Értitek???????????? Mert valamelyik népműves agyagedénynek ez az álma, vágya!!!
Steppenwolf
2010. február 11. 21:48
"Eddig csak rettegtek tőle, és nehéz volt bebizonyítani, hogy a Bokros életveszélyes, de most végre kibújt a szög a zsákból." Nem is oly rég még te is rettegtél tőle, Miki, mert akkor éppen azt diktálta a politikai érdeketek. Sőt, '98-ban azzal jutottatok be a parlamentbe, hogy Bokros tönkretette az országot és újjá kell építeni. Még 4 éve is azzal kampányoltatok, hogy meg kell állítani az MSZP újabb Bokros-csomagját. Ehhez képest most kétnaponta olyan mélyen benyalsz neki, hogy az már nekem is kínos. Selejtek vagytok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!