Rooney csábítja Angliába az Eb-n világhírűvé vált válogatott csatárunkat

2024. július 16. 09:02

A Dél-Koreát elhagyó támadónak közben Görögországból is van ajánlata.

2024. július 16. 09:02

Fotó: Ádám Martin/Instagram

Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-bajnokságon világhírnévre tett szert a magyar válogatott támadója, Ádám Martint, akit fizimiskája és termete miatt a szájukra vettek a külföldi szurkolók.

Ezt is ajánljuk a témában

„Természetesen visszajutnak hozzám ezek a hírek, amelyeken jókat röhögök.

Ilyen a testalkatom, így születtem, azt nem mondom, hogy már akkor is ilyen voltam, de nem tudok ezen változtatni, ez genetika”

– mondta a válogatott kilencese, amikor a mémmé válásáról kérdezték egy sajtótájékoztatón.

Népszerűségének növekedését jól mutatja, hogy amikor elkezdődött az Európa-bajnokság, 29 ezer követője volt az Instagramon, és ez a szám kevesebb mint két hét alatt 64 ezerre nőtt, köszönhetően annak, hogy eddig a magyar válogatott mindhárom Eb-meccsén pályára lépett.

Azzal, hogy több mint a duplájára nőtt követőinek száma, a legnagyobb mértékű ugrást mutatta be a mieink közül az Európa-bajnokság alatt, ám a teljes tornát nézve is az élcsoportba tartozhat.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem csak a szurkolók, de az európai klubok figyelmét is felkeltette Ádám, aki nyáron elhagyja Dél-Koreát: a Korean Football News értesülései szerint a dél-koreai labdarúgó-bajnokságban (K1 League) címvédő Ulszan HD felbontotta a 25-szörös magyar válogatott támadó szerződését.

Ebben a naptári évben 10 bajnokin lépett pályára a K League 1-ben, 3 gólt szerzett, 1 gólpasszt adott, ám mindössze 521 percet játszott úgy, hogy kétszer volt végig a pályán. Tavaly 10 gólig jutott, s jobban kivette a részét a bajnoki cím megszerzéséből, mint legutóbb.

Ezt is ajánljuk a témában

Amennyiben a dél-koreai kaland véget ér, tárt karokkal várják vissza Európába a korábbi NB I-es gólkirályt: az angol második ligában szereplő Plymouth Argyle új menedzsere,

Wayne Rooney már kinézte magának a támadósorba.

A korábbi klasszisjátékos, aki edzőként egyelőre csak keresi az útját, pont ilyen alkatú támadót keres együttesébe – írja a Transfermarkt. Ádám korábban elárulta már, hogy nagy álma egy szigetországi szerződés, de az is benne van még a pakliban, hogy a görög élvonalban legutóbb nyolcadik helyen záró Aszterasz Tripoliszhoz igazol, amely szintén el tudná képzelni a csatársorában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2024. július 16. 10:37
Hirtelen azt hittem, a képen Rooney van!
Phm045
2024. július 16. 10:31
Szerintem fogadd el Martin!
proctor
2024. július 16. 09:24
Szerintem menjen csak, magyar reklámokban ne énekeljen,ne mondjon verseket ne játssza meg az eszét stb.
cutcopy
2024. július 16. 09:16
Nem rossz, Ádám Martin és az angol foci nagy egymásra találás lenne..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!