Pont ez hiányzott: lapátra teszik az Európa-bajnokságon kifigurázott magyar válogatott focistát?

2024. július 02. 17:34

A korábbi NB I-es gólkirály a legutóbbi két idényben bajnokságot nyert az őt most nehéz helyzetbe hozó együttessel. Megszólalt a csatár menedzsere is az ügyben.

2024. július 02. 17:34
ÁDÁM Martin

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

Nem pályafutása legszebb napjait éli Ádám Martin. A 29 éves, 191 centiméteres csatár előbb a labdarúgó Európa-bajnokságon került a címlapokra, de nem a teljesítménye miatt. A 24-szeres válogatott játékost – aki Magyarország mindhárom csoportmérkőzésén csereként lépett pályára és 42 percet játszott összesen – robosztus testalkata miatt „találta meg” a nemzetközi sajtó. A kiesés után úgy volt, hogy visszatér klubjához, a dél-koreai Ulsan Hyndaihoz, ám a történések más fordulatot vettek.

Ezt is ajánljuk a témában

A Korean Football News értesülései szerint a dél-koreai labdarúgó-bajnokságban (K1 League) címvédő Ulszan HD felbontotta a 25-szörös magyar válogatott támadó, Ádám Martin szerződését. A csatár menedzsere, Papp Gábor a Nemzeti Sportnak azonban cáfolta, hogy a játékos már szakított volna klubjával. 

Jelen helyzetben annyit tudok mondani, hogy 

Ádám Martin nem bontott szerződést az Ulszannal, még az sem biztos, hogy fog bontani, egyeztetünk a klubjával. 

Az tény, hogy egyelőre nem tért vissza a klubhoz, amely pénteken már bajnoki meccset játszik” – reagált röviden a menedzser.

Azaz a magyar válogatott labdarúgó nem tér vissza a koreaiakhoz vagy csupán jelezni kívánja, hogy több játéklehetőségre vágyik. Ebben a naptári évben 10 bajnokin lépett pályára a K League 1-ben, 3 gólt szerzett, 1 gólpasszt adott, ám mindössze 521 percet játszott úgy, hogy kétszer volt végig a pályán. Tavaly 10 gólig jutott, s jobban kivette a részét a bajnoki cím megszerzéséből, mint legutóbb. 

Érdekesség, hogy a Transfermarkt adatbázisában nem szerepel, meddig hatályos a szerződése az Ulsannal. Az előzmények ismeretében, több mint meglepő lenne a közös folytatás. A nem csak a góljaival a figyelmet magára felhívó Ádám Martint alighanem több helyen szívesen látnák Európában...

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. július 02. 19:48
Nem fog felkopni az álla. Jöjjön Paksra!
galancza-2
2024. július 02. 18:52 Szerkesztve
A másik patksi gólkirály hán 2 éve brutálisan megbukott 1 év alatt Dunaszerdahelyen.Úgy kifáradt egy év alatt hogy azóta sem bír normálisan focizni.A paksi kiskaszinós másfél éve brutálisan megbukott fél év alatt Cipruson. A paksi szabó török kiscsapatban bukott meg brutálisan fél év alatt.
galancza-2
2024. július 02. 18:48
Hát kurva sokan aberrált tévedésben vannak: sajnos Ádámot magyar csapatokon kívül senki nem akarja akarja leigazolni Európában. Ciprusi, szlovák. bulgár csapatok sem.Mert 25 percnél többet nem bír futni,hajtani. Á.M. jó ember,de mivel hazai futballgyilkos kretének nevelték 27 éves koráig, így semmi esélye alsóközépszeres európai karrierre sem.Ha gyerekkorától horvát edzői lettek volna akkor legalább 7 éve topligás középcsapatokban lenne stabil kezdő. Szlovák edzőkkel is eljutott volna legalább török, holland,belga,orosz, középcsapatokig.
Egyszeriember
2024. július 02. 18:16
Vissza a Paksba, mindenki jól jár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!