Ennek már fele sem tréfa! Ördögi körbe került a Ferencváros (VIDEÓ)

2024. október 05. 23:52

A Bajnokok Ligája-győztes magyar csapatot sikeredzője szerint a Szuperkupa-siker még éhesebbé teszi. Nyéki Balázs elárulta, mire lenne szükség az újabb világraszóló eredményekhez.

2024. október 05. 23:52
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Facebook/MVLSZ/Kovács Anikó

***

A Bajnokok Ligája-első legyőzte az Eurokupa aranyérmesét, azaz a Ferencváros 13-9-re nyert a Jug Dubrovnik ellen a férfi vízilabda európai Szuperkupa-mérkőzésen Budapesten, a Császár-Komjádi Sportuszodában. A népligeti együttes története során ötödik alkalommal hódította el a serleget, ezzel befejezte, s teljessé tette az előző szezonban (Magyar Kupa, magyar bajnokság, BL) elindított hódító hadjáratát. S gyakorlatilag elkezdte az új idényt, hogy jövő héten már a legrangosabb sorozat új kiírásában ott folytassa, ahol abba sem hagyta. 

Félig-meddig izgalmak

Amíg a Fradi egy debreceni könnyed OB I-es meccset játszott (23-7), addig a horvát rivális közel egy tucat összecsapással a háta mögött, de ennek ellenére jóval esélytelenebbként vetette magát a küzdelembe a teltházas uszodában. Kétszer is kettővel lépett el a „házigazda”, de 2-0 és 4-2 után sem hagyták magukat víz alá nyomni Maro Jokovicsék. Olyannyira nem, hogy a második negyedben lehúzta a rolót Toni Popadics, Zuvela és a kedden a 37. életévét betöltött balkezes világklasszis, Jokovics egy-egy újabb góljával átvették a vezetést (4-5) Vjekoslav Kobescak fiai. 

A Ferencváros persze folyamatosan őrölte fel az ellenfelét, és a harmadik negyedben nagy rohamot vitt véghez: 5-1-es etappal összesítésben 9-6-ra fordított.

 Innen pedig nem volt visszaút a becsületesen küzdő horvátoknak. 10-8 után még egy lapáttal rátettek Fekete Gergőék, és végül négy góllal győztek (13-9). 

Új korszak, változó szerepek

Nyéki Balázs nem számíthatott a bekötött kézzel a lelátón ülő Manhercz Krisztiánra és a mellette – már civilben – helyet foglaló, a Ferencvárossal új szerződést már nem kötő Varga Dénesre (akit azért a bő BL-keretbe benevezett az FTC). Utóbbi 10-es sapkájában az olimpiáról lemaradt Vigvári Vendel villogott (3 gól). Az előző idény ásza, azóta harmadszor is olimpiai bajnok Dusan Mandics és a Görögországból visszatért, szintén balkezes világsztár, Vámos Márton is vezérszerepet vállalt (3-3- gól), a kapuból az újdonsült csapatkapitány, Vogel Soma adott tartást (40%-os védési hatékonyság), és hozzátette a magáét az olasz, görög és spanyol kiválóságokat felvonultató csapatban a 19 éves Varga Vince és a 20 esztendősen 2 gólt is szerző Nagy Ákos. Utóbbi el sem hitte, hogy ez megtörtént vele.

Fenomenális, hogy hozzá tudtam segíteni a győzelemhez a csapatot, nem találom a szavakat. Köszönöm a bizalmat, elképesztő érzés, ezért kezdtem el sportolni, hogy ilyen élményeim legyenek

 – hitetlenkedett és hálálkodott a KSI-nevelés balkezes tehetség, aki 2022-ben, 18 évesen már a felnőttválogatottban (!) átesett a tűzkeresztségen.

A szokás ünneplés egy-két új arccal - újabb trófeát nyert a Ferencváros
Fotó: Facebook/FTC/Molnár Ákos

Üldözőből üldözött

Az új sikerkorszakban (2017-től) hazai szinten egyértelműen egyeduralkodó vált a Ferencváros férfi vízilabdacsapata (5 bajnoki arany), amely időközben utolérte az ősi rivális Újpestet a magyar bajnoki címek örökrangsorában (26-26), s ezúttal is toronymagas favorit. 

Nemzetközi színtéren a második számú sorozat, az Eurokupa megnyerésével nyitott az új Fradi – a medencében soraiban a mostani vezetőedzővel, Nyéki Balázzsal. A címvédést pedig a 2019-es – kissé váratlan, de teljesen megérdemelt – Bajnokok Ligája-győzelem követte, hogy aztán 2024-ben újra a csúcsra érjen az együttes. Az idei fináléban az azóta átalakult, főszponzorát elveszítve a BL helyett az Eurokupába nevező rekordgyőztes Pro Reccót fektették két vállra „Süniék” (Nyéki beceneve), s immár ott tartanak, hogy mindenki őket akarja legyőzni, letaszítani trónról.

Nagyon örülünk a Szuperkupa-sikernek, mindenki boldog, de innentől kezdve meg hiányzik a többi kupa. Ez egy ördögi kör, újra és újra bele kell tenni a melót, és abból lehet esélyünk. 

Látjuk, hogy van kihívónk a BVSC személyében, ráadásul a Vasas sem gyengült annyit, úgyhogy jók a csapatok. A nemzetközi mezőny is már minket akar megverni, csakhogy mi sose fogunk megállni!”

 – adott hangot becsvágyának és maximalizmusának Nyéki Balázs. 

A Ferencváros a Bajnokok Ligájában a csoportkörben még nem találkozik topcsapattal, de nem is veheti félvállról a Jadran Split, Radnicki Kragujevac, Dinamo Tbilisi triót. Október 8-án, kedden hazai medencében kezd a georgiaiakkal a továbbra is sikeréhes magyar kirakatcsapat.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000104
2024. október 05. 23:53
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­­e­x­­i­ ­­p­­­u­n­­­c­­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!