Koncz Zsuzsa ártó szelleme kísért a baloldalon

2024. október 06. 06:23

A vér nem válik vízzé.

2024. október 06. 06:23
null
Felhévizy Félix
Magyar Nemzet

Nyitókép forrása: A Friderikusz podcast Youtube-oldala

„»Mint minden populista jobboldali pártnál, az FPÖ-nél is megfigyelhető egy nagyváros-vidék kettősség, hiszen Ausztria öt legnagyobb városában (Bécs, Graz, Linz, Salzburg és Innsbruck) bőven országos átlag alatt szerepeltek. […] Az FPÖ jelenlegi támogatottsága és annak elmúlt öt évben történt változása ugyanis a leginkább a középfokú és az alapfokú végzettségűek arányával mozog együtt.«

Helyben vagyunk. Aki jobboldali szavazó, az csak és kizárólag populista pártot követhet és a sötét vidéken él. A felvilágosult nagyvárosok hoznak jó döntéseket kizárólag, mert ők, a vidékiekkel szemben tájékozottak. Úgy látszik nemcsak Magyarországon vannak elzárva a vidéki szavazók az információktól, hanem Ausztriában is. Természetesen az iskolai végzettség tekintetében is az alacsonyan kvalifikált polgárok követik túlnyomórészt a jobboldali pártokat.

Ezeket a mondatokat annyiszor hallottuk már a legkülönfélébb megmondóemberektől. Jelesül a hírlapíró jegyzeteiben többször is megforduló Koncz Zsuzsától. Az énekesnő korábban az alábbiakat mondta:

»[…] annyira örülök, hogy »ismert erdei köröknek« nincs más elfoglaltságuk, mint tanárokat kirúgatni, lebecsülni, nyilvánosan megalázni, miközben az általuk vezetett  magyar gazdaság épp az összeomlás határán van. […] Felfoghatatlan, miért kell az oktatás, a tudás, a szellemi munka, egyáltalán a magyar értelmiség presztízsét tönkretenni. Mitől gondolhatja bárki is, hogy értelmiség nélkül boldogulhat egy ország?« 

Koncz szavaiból kiderül, hogy szerinte az értelmiségi kizárólag baloldali és liberális lehet. Mert az igazi értelmiségi baloldalra szavaz és tüntet a kormány ellen, punktum. Na, ez az a vélemény, ez az a megnyilvánulás, ami pontosan megmutatja a liberálisok mindent és mindenkit lenéző, magas lóról beszélő, lekezelő attitűdjét. Ez az ártó szellem járja be a teljes magyar baloldalt. Ha úgy tetszik, az SZDSZ ártó szelleme – gondolta magában Felhévizy, majd bevette a mai vitaminadagját és elment sétálni egyet, hátha sikerül kiszellőztetni a fejét.”

***

Kapcsolódó vélemény

Felhévizy Félix

Magyar Nemzet

Idézőjel

Konczot és Bródyt tejben-vajban fürdette az állampárt, majd az SZDSZ holdudvarába kerültek.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2024. október 06. 08:21
Nem azt mondta, hogy az értelmiségi kizárólag baloldali és liberális lehet, csak te hazudod hozzá. Bár, ha különbséget teszünk, politikai álláspont alapján, ugye magadat megélhetési talpnyaló létedre nem a jobboldali értelmiségi körbe sorolod....?
zsocc44
2024. október 06. 08:16
Koncz Zsuzsa mióta és főleg mitől “értelmiségi”?
sexykitty-5000104
2024. október 06. 08:01
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­k­­­e­­l­­d­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­i­ ­­­p­u­n­­c­­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
recipdoki
2024. október 06. 08:01
Ki nem találná kretén Felhévízy Orbán Viktor kedvenc dalát Melyik dalt hallgatta meg az életében legtöbbször? – tette fel a kérdést Orbán Viktornak a TikTok-csatornája szerkesztője. „Gyöngyhajú lány. Meg az a királyé nem leszek, bocsánat” – felelte Orbán . Az előbbi az Omega legendás dala, utóbbi pedig a Koncz Zsuzsa énekelte Valahol egy lány című szám refrénje. Nincs FideSSes többség, ahol a lakosság legalább 60 százaléka érettségizett Medián: az iskolázottság emelkedésével csökken a Fidesz támogatottsága a választási eredmények látványosan összefüggenek az ország településszerkezetével: a fővárostól a kisebb települések felé haladva egyre nagyobb a Fidesz-KDNP fölénye. Jelezték továbbá, hogy elemzések a települések iskolázottsági statisztikái alapján kimutatták, hogy a szavazást legerőteljesebben meghatározó tényező az iskolázottság: az alacsonyabb végzettség a kormánypárti voksot valószínűsíti. Nem mindegy , hogy az okos hülyéskedik , vagy a hülye okoskodik höhöö..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!