Ádám Martin: Bíznak bennem, ez a legfontosabb!

2024. augusztus 21. 15:33

A Csongrád-Csanád vármegyei Forráskútról származó futballista hatalmas utat járt be az elmúlt évek alatt: a Vasas és a Kaposvár érintésével került Paksra, ahol gólkirály lett, bekerült a válogatottba, a tündérmese pedig a németországi Eb-n teljesedett ki, ahol az egész világ megismerte őt!

2024. augusztus 21. 15:33
ROBERTSON, Andrew; ÁDÁM Martin
Vámos Tamás

Fotó: Az Eb-n ismerte meg a nevét a világ Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Ádám Martin paksi gólkirályként szerződött a dél-koreai Hyundai Ulszan csapatához, ahol nem csak góljai, hanem nem mindennapi termete mellett hatalmas vörös szakálla miatt is hamar közönségkedvenc lett. Ez a népszerűség a nyári kontinensviadal alatt még inkább fokozódott, majd az Eb végén a görög élvonalba, az Aszterasz Tripoliszhoz igazolt.

ÁDÁM Martin
Egymásra találtak! Fotó: asterastripolis.gr

A kontraktus megkötése után a következőket nyilatkozta a klub honlapjának:

Készen állok a rengeteg munkára és odaadásra, hogy segítsem a csapatot. Köszönöm a bizalmat, a fogadtatást. Most rajtam a sor, hogy visszaadjam ezt és együtt érjük el céljainkat. Nagyon fontosnak tartom, hogy egy olyan Európa-bajnokság után jöttem az Aszteraszhoz, amelyen én is részt vettem hazám válogatottjával, és amelyen hihetetlen élményeket és teljesítményeket szereztem”. 

Mint arról a Mandiner is beszámolt, ilyen előzmények után remekül sikerült a 25-szörös válogatott támadó bemutatkozása az Aszteraszban, 

akit igazából az Európa-bajnokság alatt fedezett fel a világ; mackós alkatának és hatalmas vörös szakállának köszönhetően vicces mémek egész sora született róla, közösségi oldalának követői száma pedig rövid idő alatt több százezresre duzzadt.

Ezt is ajánljuk a témában

A Kleinheisler Lászlót nélkülöző Panathinaikosz elleni zárt kapus mérkőzésen – az előző idényben egy szurkolói rendbontás miatt nem lehettek drukkerek a lelátón – Ádám kezdőként kapott szerepet új csapatában és a találkozó első helyzete is az ő nevéhez fűződik: veszélyes fejese alig ment a kapu mellé.

Az 52. percben azonban már nem volt menekvés: remek labdával ugratta ki csapattársát, a spanyol Xesc Regist, akit csak piros lapot érően tudott feltartóztatni a Pana védekező középpályása, José Carlos Goncalves Rodrigues, művésznevén Zeca. A slusszpoén: a szabadrúgást éppen a sértett vágta a jobb alsó sarokba, több gól nem is született, így győzelemmel kezdte a bajnokságot az Aszterasz.

ÁDÁM Martin
Ádám Martin a Panathinaikosz ellen is feltartóztathatatlan volt Fotó: asterastripolis.gr

Ádám Martin a mérkőzés végén a mindent eldöntő találatról elmondta: „Kimozogtam a pálya szélére, amikor láttam, hogy Xesc beindult. Adtam neki egy keresztlabdát, amit úgy ahogy tanítják, a védő elé befordulva vett át, ezután szabálytalankodtak vele. Mivel nyilvánvaló gólhelyzet volt, villant is a piros lap, a szabadrúgást pedig Xesc be is verte. Ez a kombináció így rendben volt!”

A magyar válogatott támadója négy hete érkezett új klubjához, az elmúlt időszakról így mesélt: „Nagyon jó közeg fogadott a Tripolisznál négy hete, amikor csatlakoztam hozzájuk. Bíznak bennem, ez a legfontosabb, úgyhogy egyelőre jól érzem itt magam.” 

Ádám Martinék a bajnokság második fordulójában azt a Voloszt fogadják, amely az előző szezont az utolsó, még bennmaradást jelentő 12. helyen zárta, az idei bajnokság első fordulójában pedig 2-0-ra kikapott hazai környezetben az idei Konferencialiga-győztes Olympiakosz Pireusztól.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!