Zelenszkijék hatalmas bravúrt hajtottak végre – Kijev most megmenekült

2024. október 06. 07:28

Az orosz drónok több hullámban és különböző irányokból próbáltak bejutni az ukrán főváros légterébe.

2024. október 06. 07:28
null

Nyitókép: Jens Büttner / POOL / AFP 

A Kijevi Városi Katonai Adminisztráció tájékoztatása szerint az ukrán légvédelmi rendszerek hatékonyan reagáltak, és

sikeresen semlegesítették az összes orosz drónt,

amelyet az ukrán főváros légterében vagy annak peremterületein észleltek – számolt be az Ukrajinszka Pravda.

Szerhij Popko, a katonai adminisztráció vezetője elmondta, hogy az orosz drónok több hullámban és különböző irányokból próbáltak bejutni Kijev légterébe.

A városban három alkalommal rendeltek el légiriadót, amelyek együttesen több mint öt órán át tartottak.

Minden egyes orosz drónt, amelyet Kijev fölött és környékén észleltek, sikeresen megsemmisítettek a légvédelmi erők és rendszerek. A drónok pontos számát és típusát a légierő fogja nyilvánosságra hozni – tette hozzá Popko.

Továbbá hangsúlyozta, hogy az előzetes információk alapján az akciónak nem voltak áldozatai és anyagi kár sem keletkezett az ukrán oldalon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2024. október 06. 09:12
"Tiltakozik Zaluzsnij a mozgósítási korhatár csökkentése ellen Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők volt főparancsnoka, jelenlegi brit nagykövet úgy gondolja, hogy Ukrajnának nem szabad csökkentenie a mozgósítási korhatárt – írja az Unian ukrán hírügynökség. Szerinte a 18–25 éves korosztály jelenti Ukrajna jövőjét, és a mozgósítási korhatárt csak végső esetben kellene csökkenteni. A 18–25 éves korosztályt a lehető legjobban meg kell védeni. Amikor főparancsnok voltam, ezért is tiltakoztam mindig az ellen, hogy a mobilizáció a 25 év alattiakra is vonatkozzon, mert Ukrajnára 20 és 30 év múlva is szükségünk van."
2024. október 06. 09:12 Szerkesztve
Előzmény nélkül többhullámban támadó orosz drónok. Tipikus esete a légvédelem felderitésének, tesztelésének. Nulla emberveszteséggel sikerült feltérképezniük az oroszoknak, hogy kijev milyen és mennyi légvédelmi eszközzel van védve, és azok mire képesek. Már tudják az uroszok, hogy ha kijevbe látogatnának akkor elöbb fab1500-as takaritógépeket, mosogépeket kell előre küldeni.
chief Bromden
2024. október 06. 09:01
Mese. Kérdés hány hullámot képesek legalább ezen a szinten hárítani?
Obsitos Technikus
2024. október 06. 08:56
Jó, de akkor miért nincs áram? :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!