Vérfagyasztó: Herszonban „emberi szafarit” rendezhettek az oroszok

2024. október 06. 06:53

Egy szemtanú szerint egy orosz drón robbanóanyagot dobott le az egyik zsúfolt utcára.

2024. október 06. 06:53
null

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN EMERGENCY SERVICE / AFP

Herszon városa „szafari zónává” alakult, ugyanis az orosz erők állítólag drónokkal vadásztak ukrán civilekre – számolt be az Unian ukrán hírügynökség

a Telegraph jelentésére hivatkozva.

A jelentés kiemeli, hogy a drónok katonai alkalmazása a frontvonalakon megszokott, de Herszonban az orosz erők egyre gyakrabban támadnak civileket ezekkel az eszközökkel. Egy Tatjana nevű nő története is felbukkan a riportban, aki szemtanúja volt egy ilyen támadásnak. Elmondása szerint

egy orosz drón robbanóanyagot dobott le az egyik zsúfolt utcára.

„Hason kúsztam, de a fejemet nem emeltem fel... Csak imádkoztam, hogy hazaérjünk” – emlékezett vissza Tatjana, aki szerint Herszon „emberi szafari” helyszínévé vált, ahol az oroszok drónokkal vadásznak azokra, akik mindennapi életüket próbálják élni. Az áldozatok között járókelők és tömegközlekedési eszközök utasai is szerepeltnek. 

Az hírügynökségnek nyilatkozott Anasztázia, egy 23 éves szociális munkás, szintén a helyzet súlyosbodására hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint szülővárosa egyre veszélyesebbé válik az orosz támadások miatt.

A város lakói közül egyre többen még élelemért sem mernek elmenni otthonról, mert nagy az esélye, hogy nem térnek haza

 – mondta Anasztázia.

A helyi hatóságok arra kérik a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és ha mégis ki kell menniük, vigyenek magukkal vérzéscsillapító eszközt. A hírügynökség szerint az Anasztáziához hasonló szociális munkásoknak golyóálló mellényt kell viselniük, amikor a rászoruló ukránokat látogatják meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2024. október 06. 08:33
Obakimaki. 07.31 A mandi módszeresen váltja az irányát, eredetileg is egy internáci bekötöttségü oldal volt. Aztán lett az iksz és kiszorultak innén a nyálukat mindenhová oda csorgató ballib idióták és úgy nézett ki mint egy rendes hírportál. Ezt megúnta az eredetileg is internáci vezetői kór' (kör) és megint kezdik elfoglalni a felhülye ballibek. Nincs új a nap alatt, mindig is ezt a taktikát alkalmazzák. Lásd amerikában gyuribácsi köre nagyhirtelen bevásárolt... a médiapiacon.
B_kanya
2024. október 06. 08:33
Valami kikerül a bucsai mészáros fuckrán "Safari" egységről, gyorsan össze akarják mosni a szót az oroszokkal?
Galsó Atya
2024. október 06. 08:33
Ezt ki eszi meg?
snipazz-2
2024. október 06. 08:32
Egészen biztos hogy orosz volt az a drón?! Ki látta,hol látta,merre látta???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!