Tényleg megbukott Görögországban Ádám Martin?

2024. október 01. 13:56

A magyar labdarúgó-válogatott gól nélküli csatárának helyére igazolt a csapata, az Aszterasz Tripolisz egy olasz támadót.

2024. október 01. 13:56
ROBERTSON, Andrew; ÁDÁM Martin

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A nyáron igazolt a dél-koreai Ulszan csapatától Görögországba Ádám Martin, ami akkor jó lépésnek tűnt. A görög élvonalban szereplő Aszterasz Tripoliszban eddig hat meccsen lépett pályára a magyar válogatott csatár. A 440 perc alatt azonban sem gól nem lőtt, sem gólpasszt nem adott, csupán egy sárga lapot tud „felmutatni” ezeken a találkozókon a Paks volt támadója, aki most posztriválist kapott. A 33 éves olasz Federico Macheda Lazio-nevelés volt, 16 évesen szerződött a Manchester Unitedhez, ahol 2014-ig futballozott, de a felnőttek között csupán 36 mérkőzésen jutott szóhoz – öt gólt szerzett –, mivel az angolok rendre kölcsönadták, játszott az akkor olasz élvonalbeli Sampdoriában, a Premier League-ben szereplő Queens Park Rangersben, a német első osztályú VfB Stuttgartban, a Championshipben szereplő Doncaster Roversben, a Birmingham Cityben és a Cardiff Cityben, de megfordult kölcsönben a Nottingham Forestben is, később pedig az olasz Novara, a görög Panathinaikosz és a török Ankaragücü következett, s tett egy rövid kitérőt a ciprusi APOEL-hez is. A török klubnál június 30-án lejárt a szerződése, így a Tripoliszhoz szabadon igazolhatóként, ingyen érkezett – írja a Nemzeti Sport.

„Az Aszteraszt már ellenfélként is tiszteltem és becsültem. Örülök, hogy ennek a nagy családnak a tagja lehetek, hálás vagyok, hogy bizalmat szavaztak nekem. Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsek a csapatnak elérni a céljait, és hogy minél nagyobb sikereket élhessenek át a szurkolóink” – mondta új klubja honlapjának Macheda.

Federico Macheda, a görög első osztályú Aszterasz Tripolisz új olasz csatára
Fotó: asterastripolis.gr

A 14 csapatos görög első osztályban az Aszterasz hat mérkőzés után hat ponttal a kilencedik helyen áll, egyetlen győzelmét az első fordulóban aratta a Panathinaikos ellen. 

Macheda szerződtetése azt bizonyítja, hogy a Tripolisz szakmai vezetőit eddig nem győzte meg Ádám Martin teljesítménye,

 s könnyen lehet, hogy jóval kevesebb lehetőséget fog kapni a kezdőcsapatban, mint eddig. A magyar válogatottban az utóbbi két meccsen, Németország és Bosznia-Hercegovina ellen Marco Rossi is csak csereként küldte őt pályára.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Squalline
2024. október 01. 17:10 Szerkesztve
A srác ennyi idősen és fizikummal csak bizonyos taktikai felállásokban tud eredményes lenni. Ennek az egyik eleme, hogy már gòlhelyezetek vannak kialakítva, és ilyen esetekben őt keresik a labdával, szögletnél, beíveléseknél a fejét keresik, vagy full védekezésnél felrúgják neki a labdát, tartsa meg, amíg tudja és hátha hibázik az ellenfél. Ezt egy edző vagy érti, vagy nem. Máskülönben hülyék, hogy megvették. Vagy a csapat más részei harmatosak. Ádám akkor kritizálható, ha megnézzük, hogy mennyi olyan labdát kapott, amivel közvetett gólhelyezetbe került, és azokkal mit kezdett. Tegyük fel háromból egy ilyenből illik gólt szerezni vagy abból gólpasszt adni. Gyanítom, hogy ennél a csapatnál még három meccsen se volt ennyi. Másfelől, ha egy csapatnál egy szem csatár van pályán, az a betolom a buszt taktikát jelentheti. Hát csak nem ezt játszák mindig. Akkor a többi játékos mind kiváló, csak Ádám nem? Hát biztos...de már itt vannak a károgó házmesterek, ők tudják.
ahapersze-3
2024. október 01. 16:42
Akkor most hangos nevetések közepette emlékezzünk meg a Mandi bő egy hónappal ezelőtti cikkéről, mely Ádám Martinról szól, és címe: "Micsoda bemutatkozás: magyar névtől hangos a görög sajtó!" Mondjuk én már akkor nevettem, mert hiszen a szenzációs bemutatkozás többek között azt takarta, hogy "egy fejese alig ment mellé"...
machet
2024. október 01. 15:17
Igen,tényleg.
grenki-2
2024. október 01. 15:08 Szerkesztve
Sajnálom, mert szerintem nem rossz futbalista, de sajnos hangulat ember mint Szoboszlai...ha jó napja van világklasszisként játszik, szórja a gólokat, ha nincs akkor meg mintha nem is az lenne aki az előző meccsen...és ezt kőkeményen büntetik a görög, az olasz vagy az angol bajnokságban is...ezen a szinten már nem igen lehet sokáig rosszul játszani, mert kispadoztatás a vége...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!