Ez komoly zsákmány: orosz kézre került egy német Leopard 2 harckocsi (VIDEÓ)

2024. október 06. 08:38

A jó állapotú harckocsi valószínűleg harc nélkül került az oroszokhoz.

2024. október 06. 08:38
Armed Forces Day Parade In Poland

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az orosz hadiipar legnagyobb vállalata, az Uralvagonzavod, bejelentette, hogy sikerült megszereznie egy eredetileg Ukrajnának szánt, szinte sértetlen állapotú német Leopard 2 harckocsit.

Az orosz mérnökök most a tank minden részletét alaposan átvizsgálják

– számolt be a Bulgarianmilitary.com.

Az Uralvagonzavod szeptember 30-án közzétett egy videót, amelyen a tank éjszakai szállítása látható. A felvételeken egy rendkívül jó állapotú harckocsi látható, amely valószínűleg harc nélkül került orosz kézre.

Forrás: A Bulgarian Military Youtube-oldala

A Leopard most emelőkön pihen, és szakembereink már elkezdték szétszedni, hogy minden részletét alaposan megvizsgálhassák

– nyilatkozta az Uralvagonzavod szóvivője. 

Az orosz mérnökök különös figyelmet fordítanak a páncélzatra, a tűzvezető rendszerre és a fegyverzetre, hogy értékes információkat nyerjenek a nyugati haditechnika egyik legfejlettebb modelljéről. A Bulgarianmilitary szerint a fejlemény komoly aggodalmat válthat ki a NATO-tagállamokban, hiszen a Leopard 2 jelenleg a világ egyik legmodernebb harckocsija. Most pedig az orosz szakértők közvetlen hozzáférést kapnak a nyugati haditechnika csúcsához. 

Az elemzők szerint ez a helyzet jelentős előnyt biztosíthat az orosz hadsereg számára a jövőbeni fejlesztések terén.

Érdemes megjegyezni, hogy ez nem az első eset, amikor nyugati haditechnika orosz kézre került. A háború során eddig mintegy 15 Leopard 2 tankot zsákmányoltak az orosz erők, míg az ukránok tízet visszaszereztek ellentámadásaik során.

Forrás: A Bulgarian Military Youtube-oldala

Az Uralvagonzavod mérnökei most intenzíven dolgoznak azon, hogy minden részletet feltárjanak, különös tekintettel a páncélzatra, a fegyverzetre és az elektronikai rendszerekre. Céljuk, hogy az így megszerzett tudást felhasználva továbbfejlesszék saját harckocsi-fejlesztési programjaikat.

Miközben a nyugati országok igyekeznek titokban tartani legfejlettebb haditechnikai megoldásaikat, a harctéren úgy tűnik, semmi sem marad rejtve. Ez a fordulat új fejezetet nyithat a modern haditechnika történetében, ahol az ellenfelek egymás eszközeit folyamatosan tanulmányozva próbálnak előnyhöz jutni.

A jelentről készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scorpicores
2024. október 06. 10:28
Sikeres átvizsgálást !
Picnic Niki
2024. október 06. 10:16 Szerkesztve
sztem a tankok felett eljárt az idő, drónok korában nagyon sebezhetőek. Nem is értem, OV-ék miért ennek a gyártást erőltetik, amikor az ukrán háború elején világosan látszott, hiába volt az oroszoknak rengeteg harckocsijuk, sokra nem mentek vele, mert az ukránok elég jól gyérítették őket
sexykitty-5000104
2024. október 06. 10:14
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­k­e­l­­­d­­ ­­a­­­ ­s­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­p­u­­n­­­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Nasi12
2024. október 06. 10:07
Bután mutogatják. Ahelyett, hogy csendben átadnák Kínának. Mosógép alkatrészért cserébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!