Szintet lépett a magyar labdarúgó-válogatott támadója

2024. szeptember 13. 21:26

Vancsa Zalánt egy polccal feljebb tette munkaadója, a City Group.

2024. szeptember 13. 21:26
null

Nyitókép: KAA Gent hivatalos oldala

Ahogy arról szeptember 5-én beszámoltunk, a magyar válogatott csatára, Vancsa Zalán a belga élvonalban folytatja pályafutását, miután a másodosztályú Lommel SK-ból a KAA Gentbe igazolt. A transzfer után a 19 éves játékos a Mandinernek elmondta, úgy gondolja, a legjobb helyre került, és boldog, hogy végre pont került az átigazolási ügy végére. Vancsa most a Nemzeti Sportnak nyilatkozott, ahol elmondta, hogy már az elmúlt idényben közölték vele, hogy nem marad a Lommelnél, mert fejlődése szempontjából szintet kell lépnie.

A lehető legjobb helyre kerültem. Már akkor is csupa pozitív tapasztalatom volt, amikor orvosi vizsgálatra és különböző fizikai tesztekre érkeztem Gentbe. Szűkös volt az idő, hiszen aznap éjfélig kellett leadni a névsort a Konferencialigára, de mindent profin levezényeltek” – mondta az új kihívásokról a támadó, aki az előző szezonban 30 mérkőzésen 12-szer volt eredményes, emellett pedig öt gólpasszt adott.

Úgy éreztem, nekem ez a lehető legjobb lépcsőfok. Miután megtudtam, hogy a Gent élénken érdeklődik irántam, rögtön szóltam a menedzseremnek, próbáljuk tető alá hozni a megállapodást. Volt egy kis huzavona a tárgyalásokban, de végül összejött, és nagyon boldog voltam. Belgiumban maradtam, ám sokkal jobb csapatba kerültem, amely az európai porondon is szerepel” – tette hozzá az MTK-ban nevelkedett játékos. Arról, hogy felvetődött-e esetleg a nyáron az, hogy valamelyik európai topklubba igazoljon, a következőket mondta: 

Egyelőre túl nagy ugrás lett volna. Nekem különösen fontos, hogy minden lépcsőfokot fokozatosan vegyek, a családommal és a menedzseremmel is abban maradtunk, most ez a legjobb. Felesleges túl nagy lépést tenni, ha abban csak elbukhatok. A Gent tökéletes csapat nekem, az edzőközpont, a stadion is minden igényt kielégít, és ami legalább ilyen fontos, mindenki kedvesen fogadott, a szakmai stáb is szerette volna, ha oda igazolok.

Az elmúlt idény közben sokszor szóba került a jövőm. A City Group játékosa vagyok, és a bajnokság vége felé arról tájékoztattak, hogy a nyáron elhagyom a Lommelt. Ez akkor is bekövetkezett volna, ha feljutunk a belga élvonalba. Egyébként nekem semmi gondom sem volt az előző klubomban, szerettem ott lenni, de a fejlődésem érdekében váltanom kellett. Tizenkilenc éves vagyok, előttem a jövő. Az ennyi idő alatt is kiderült, hogy a Lommel lehetőségeit össze sem lehet hasonlítani a Gentéivel”

– válaszolta arra a kérdésre, hogy opció volt-e az, hogy a Lommelnél marad és ott fejlődik tovább. Arról, hogy mikor várhatjuk a kezdőcsapatba, hangsúlyozta, hogy először minél hamarabb be kell illeszkedjen, de bízik magában. 

Egyelőre szállodában lakom, de néhány napon belül alighanem meglesz a lakásom is. A klubnál tudják, hogy régóta nem játszottam tétmérkőzést, az elmúlt napokban az U21-es válogatottban léptem pályára, ám azt megelőzően több mint három hónapig nem játszottam. A mostani nyár nem volt könnyű nekem, nagyon elhúzódott a klubváltásom, azonban boldog vagyok, hogy végre pont került az átigazolási ügy végére. Biztos nagy lesz a változás a belga másodosztályhoz képest, különösen, hogy élcsapathoz kerültem, de bízom magamban. Minden rajtam múlik.

Vancsa Zalán a KAA Gent csütörtöki edzésén. Fotó: kaagent.be

A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2024. szeptember 14. 21:03
Sok sikert Zalán!!!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. szeptember 14. 00:23
Bővül a kakadu háreme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!