„Nem volt könnyű nyaram” – Vancsa Zalán őszintén a Mandinernek

2024. szeptember 06. 05:35

Fújhat egy nagyot, mert mostantól minden rajta múlik, árulta el lapunknak a Belgiumon belül osztályt váltó magyar tehetség.

2024. szeptember 06. 05:35
Szabó Péter

Fotó: Facebook/KAA Gent

Mint arról a héten beszámoltunk, Vancsa Zalán pályafutása újabb lépcsőfokhoz érkezett, a belga labdarúgó-élvonalban folytatja karrierjét: új klubja, a KAA Gent szerdán a honlapján jelentette be a 19 éves magyar játékos érkezését. A másodosztályú Lommel SK-tól érkező támadó sűrű napokon van túl, előbb Belgiumba utazott a hivatalos ügyek elintézése miatt, majd mivel csak az U21-es válogatott utolsó csapatértekezletére ért vissza Magyarországra, így Szélesi Zoltán szövetségi edzővel abban maradtak, hogy a szlovákok elleni felkészülési mérkőzésen csak csereként számol vele. A 77. percben aztán be is állt a hajrára, de ő sem tudta megmenteni a 2–1-es vereségtől a gárdát.

Vancsától egyébként támadásban várnak erősítést a belgák, mivel az előző szezonban 30 mérkőzésen 12-szer volt eredményes, emellett pedig öt gólpasszt adott. Az MTK-ban nevelkedett futballista játékjogát két évvel ezelőtt hárommillió euróért vásárolta meg a Lommel, amely a Manchester City partnerklubja.

Ezt is ajánljuk a témában

„Zalán az a fajta tehetség, akit nagyon nehéz megtalálni reális áron, ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megegyezni. Olyan típusú játékos, amilyen jelenleg nincs a csapatban,

a 10-es pozícióba képzelem el, mivel kifinomult, technikás futballista, emellett gólerős is”

– mondta Arnar Vidarsson a klub menedzsere, majd hozzátette, Vancsa tehetséges, de még nagyon fiatal, ezért türelmesnek kell lenniük és mindenben támogatniuk kell.

Eléggé elhúzódott az átigazolás

Az U21-es válogatott támadó nem sokat gondolkodott az ajánlaton, erről is mesélt lapunknak a vegyes zónában a korosztályos nemzeti csapat szlovákok elleni felkészülési mérkőzése után.

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre eldőlt a sorsom. Nem volt könnyű nyaram, eléggé elhúzódott ez az átigazolás, de amikor meghallottam, hogy a Gent akar szerződtetni, és mennyire ragaszkodik hozzám, akkor azt mondtam, hogy csak oda akarok menni” – erősítette meg a Mandinernek a válogatott tehetség. Idén nyáron a hírek szerint Cristiano Ronaldo szaúdi klubja, az Al-Nasszr is szerette volna leigazolni, de Vancsa ezt az értesülést – egy mosoly kíséretében – nem kívánta kommentálni.

„Az utolsó pillanatig kérdéses volt, hogy pályára tudok-e lépni a szlovákok ellen, éppen a csapatmegbeszélésre értem vissza Telkibe, és utána egyből indult a busz a stadionba. Megbeszéltük Zoli bával (Szélesi Zoltán, szövetségi edző – a szerk.), hogy ebből maximum 10-15 perc lehet. Az elmúlt napokban voltak felméréseim, orvosi, fizikai tesztek, sokat utaztam, ezúttal ennyire voltam bevethető.

Örültem, hogy néhány percet játszhattam, mert mindig jó a válogatott mezében szerepelni.

A szezonban tétmeccsen még nem szerepeltem, így végképp hasznos volt. Bízom benne, hogy a spanyolok ellen már több lehetőséget kapok!” – jelentette ki Vancsa Zalán, aki kitért új klubjára is.

„Nagyon örülök, megnyugtató, hogy végre pont került az átigazolási ügyem végére. Úgy gondolom, hogy a legjobb helyre kerültem, biztos, hogy nagy lesz a változás a másodosztályhoz képest, főleg, mert az egyik élcsapatról beszélünk, de azért dolgozom, hogy minél hamarabb felvegyem a ritmust. Először be kell illeszkednem, azonban, ami biztató, innentől minden csak rajtam múlik!” – tekintett előre Vancsa, ki természetesen az U21-es válogatott keddi, spanyolok elleni Eb-selejtezőjéről is szót ejtett.

„Hallottam a hírekben, hogy Fermín López megsérült, de a spanyoloknak a Barca-sztár nélkül is bivalyerős a keretük. Nekünk nem is ezzel kell foglalkoznunk, csak magunkkal. Azzal, hogy a legutóbbi meccshez képest jobban játsszunk, jobban teljesítsünk!” – tette hozzá a válogatott kulcsembere, aki már 18 éves kora előtt bemutatkozhatott Marco Rossi felnőtt együttesében is, a 2024-es németországi Eb-csapatnak pedig tartalékként volt a tagja.

A magyar U21-es csapat kedden 17.45-kor Kecskeméten fogadja a korosztályos spanyol válogatottat Eb-selejtezőn. Szélesi Zoltán együttese jelenleg a negyedik helyen áll a hat válogatottat felvonultató csoportban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!