Folytatódnak a tiltakozások Berlinben: a szurkolók miatt többször félbe kellett szakítani a turbánt viselő Schäferék meccsét! (VIDEÓ)

2024. február 10. 18:51

Mi folyik a német fővárosban?

2024. február 10. 18:51

Mint arról beszámoltunk, forrnak az indulatok az Eb-rendezésre készülő Németországban: a berlini futballklubok szurkolói összefogtak, hogy együtt erősítsék a sportág politikai hangját a tömegrendezvényen. Múlt héten az AfD elleni óriási tömegtüntetésen vettek részt a berlini drukkerek, de a magyar válogatott középpályást, Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin-szurkolók ezen a hétvégén sem tétlenkedtek.

Ezt is ajánljuk a témában

A német szurkolók országosan fejezték ki nemtetszésüket a Német Labdarúgó Szövetség bejelentése után, miszerint tárgyalásokat kezdenek egy magántőkeszektorból érkező „stratégiai partnerrel” a nemzetközi közvetítési jogok értékének növelése érdekében. A drukkerek úgy érzik, hogy a magánbefektetés veszélyezteti a klubok érdekérvényesítését.

Az Union Berlin Wolfsburg elleni szombat délutáni Bundesliga-mérkőzésének első félideje során többször meg kellett szakítani a játékot, miért a szurkolók teniszlabdákat dobáltak a gyepre, ezzel tiltakozva a szövetség döntése ellen. A játékvezető az öltözőbe irányította a csapatokat, így végül félórás hosszabbítást rendelt el az első játékrész végén. Schäfert egyébként már a meccs 11. percében ápolni kellett, és csak egy turbánnal a fején tudta folytatni a játékot.

A péntek esti dortmundi és hamburgi demonstrációk után a szövetség közleményben kérte a szurkolókat, hogy ne a stadionokban fejezzék ki véleményüket az ügyben, de a felhívás süket fülekre talált. A meccset végül Doekhi góljával 1–0-ra nyerték a fővárosiak, Schäfer András közel egy órát töltött a pályán.

Fotó: X/FCUnion_EN

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2024. február 11. 01:43
Hajrá AfD! A fasizmus már az utcára vonult, nem szabad meghátrálnotok!!!
Proctor
2024. február 10. 21:00
Agyhalott kretenek! Berlinben (is)AZ ELLENZEK ELLEN TÜNTETTEK A BIRKAK! Ilyen sehol mashol nem forduöhat elö,csak ebben az elmebeteg orszagban. Amit a kormany csinal az nem gond,az ellen nem kell fellepni… Nemetorszag reg elesett! Szanalom!
petya-806
2024. február 10. 19:52
Hm. Asszem maradok a csocsónál.
Error404PageNotFound
2024. február 10. 19:22
Weimar 2.0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!