Újabb fiatal magyar tehetség kopogtathat hamarosan a válogatott ajtaján

2024. október 08. 19:33

Andreas Böcking Varga Barnabást útját követve az osztrák harmadosztályból érne fel a csúcsra – az U18-as válogatott meghívó pedig arra utal, hogy nem esélytelen.

2024. október 08. 19:33
Andreas Bocking az osztrák TSV St. Johann és a magyar u18-as válogatott labdarúgója.

Nyitókép: Andreas Böcking Facebook-oldala

A magyar labdarúgó-válogatott utánpótlásában szerencsére bőven vannak tehetséges ifjú labdarúgók, közülük néhányat korábban be is mutattunk ebben és ebben a cikkben. A 17 éves Andreas Böcking nevével azonban mi is csak a Nemzeti Sport portréinterjúját olvasva találkoztunk. Az U18-as válogatott labdarúgó Debrecenben látta meg a napvilágot, az 1987-ben bajnoki címet nyerő debreceni kézilabdacsapat játékosa, Nagy Katalin és az együttes kapusedzője, Jürgen Böcking második gyermekeként. 

Ezt is ajánljuk a témában

A kis Andreas eleinte szintén a kézilabdával próbálkozott volna, ám a városban nem volt megfelelő utánpótláscsapat, ezért végül a foci lett a befutó. „Anyu és apu Debrecenben ismerkedett meg, tizenhárom éves koromig ott is élt a családunk. Annak idején nem találtunk a városban megfelelő kézilabda-utánpótláscsapatot, ekkor döntöttem úgy, ha nincs, hát nincs, kipróbálom magam a futballban. Előbb a Loki Focisuliban, majd a DVSC Labdarúgó Akadémián játszottam, remek időszak volt, azóta is sok barátommal tartom a kapcsolatot. Mindig olyan voltam, aki többet akar dolgozni, ezért apuval minden második nap külön is edzettünk. Nekem a munkából sohasem elég” – fogalmazott ezzel kapcsolatban. 

Ezt is ajánljuk a témában

A tehetséges középpályás karrierjét jó ideje három évvel idősebb bátyja, a játékosmegfigyelőként is dolgozó Sebastian egyengeti, méghozzá korát meghazudtoló tudatossággal.

Rendhagyó pályaív

Andreas bátyja szinte minden nagyobb német egyesületet megkeresett, klubvezetőket hívott fel, sportigazgatók ajtaján kopogtatott, és mindennek meg is lett az eredménye, ugyanis Andreast több klubhoz is meghívták próbajátékra. 

A VfL Bochum és az Eintracht Frankfurt is megnézte, a Bayer Leverkusen pedig örömmel le is igazolta volna, ám miután kiemelt akadémián szeretett volna futballozni, Andreas előbb a Fortuna Kölnhöz, majd az Arminia Bielefeldhez szerződött.

 „A klub hiába szerepelt éveken át a német első osztályban, a felnőttcsapat akkoriban a harmadik ligában játszott. Az utánpótláscsapatainak viszont nagyon jól ment a játék, meggyőzött, amit ott láttam. Nem is csalódtam, a korosztályommal megnyertük a Bundesligát, nem akármilyen társaság jött össze” idézte fel a labdarúgó.

Andreas karrierje ezután egy érdekes kanyart vett, hiszen 16 esztendősen az osztrák harmadosztályba igazolt, ahol már a felnőttek közt szerepel. Mindez bátyja ötlete volt, aki szerint a védekező középpályás fejlődésének az a legjobb, ha felnőttek ellen játszik, hiszen jóval nagyobb az intenzitás, erősebbek az ellenfelek, és keményebbek az összecsapások. 

„Úgy gondoltuk, ha bejön, nyerünk néhány évet, húszesztendős korára négyévnyi tapasztalat lesz a lábában!”

 – fogalmazott Sebastian Böcking. 

Rendhagyó pályaív mondhatnánk, de van példa a magyar élabdarúgásban ilyesmire, hiszen nemzeti együttesünk első számú támadója, Varga Barnabás is az osztrák bajnokság alsóbb osztályaiból érkezett meg a legmagasabb szintre, miközben a futball mellett főállásban dolgozott – ma pedig a válogatott és Ferencváros kezdőjátékosa.

Az TSV St. Johann együttesében Andreas mellett ukrán, kolumbiai, és argentin játékos is szerepel, és az egyesület célja, hogy a másodosztályba kerüljenek. Ennek érdekében a klub új edzőközpontot épít. „Magyarországra semmiképpen sem szeretnék hazamenni. Az osztrák Bundesligában akarok játszani, úgy gondolom, nem is elérhetetlen. Sok munkára lesz szükségem, de három-négy éven belül van ennek realitása. 

Előttem van Varga Barnabás példája is, akinek az osztrák ötödosztályból vezetett az útja a magyar válogatottba.”

 – fogalmazott az ifjú játékos. 

Ez pedig lehet, hogy nincs is olyan távol, hiszen a játékos tehetségére a magyar labdarúgó-válogatott képviselői is felfigyeltek, és az elmúlt napokat Telkiben töltötte, ahol 17 éves kora ellenére az U18-as válogatotthoz kapott meghívót. 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000106
2024. október 08. 19:38
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­k­­e­­­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­i­­ ­­p­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
machet
2024. október 08. 19:36
Gyerünk gyerek nyomjad tovább.Sok sikert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!