Szoboszlai Dominik elárulta: hiába tűnik magabiztosnak, még ő is hezitált

2024. október 15. 09:50

A magyar válogatott csapatkapitánya szerint a válogatott mindegyik tagja remek teljesítményt nyújtott.

2024. október 15. 09:50
SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: Csudai Sándor

Szoboszlai Dominik (aki nyolcmeccses góltalanság után duplázott a címeres mezben) a bosnyákok elleni sikert követően elmondta, az előkészítő és a gólszerző szerepkörében is tökéletesen érzi magát, majd hozzátette:

„Ezek vagyunk, védekezünk, harcolunk, párharcokat megnyerünk, ott vagyunk a másiknak, hogyha kell 

– azt csináljuk, amiben jók vagyunk. Belülről is nagyon kemény meccs volt, amibe beletette magát mindenki. A csapat összes tagjára szükségünk van, örülök Szűcs Kornél bemutatkozásának (a Plymouth Argyle újdonsült légiósa a 87. percben állt be – a szerk.) is.” 

VARGA Barnabás; FIOLA Attila; NAGY Zsolt; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik (jobbra) és Nagy Zsolt mindkét magyar gólban főszerepet játszott Fotó: Csudai Sándor

Szoboszlai a tizenegyessel kapcsolatban elárulta, kívülről bármilyen magabiztosnak tűnt, a lövés elvégzése előtt kicsit hezitált azon, hogy változtasson-e az irányon, de végül a megszokott, jobb alsó sarkot választotta. 

Az A-ligában maradás szempontjából is döntő jelentőségű volt a zenicai találkozó, hiszen az idegenbeli sikernek köszönhetően immár négy ponttal előzzük meg az utolsó helyezett bosnyákokat, így megerősítettük az osztályozót érő harmadik helyünket, ráadásul beértük a negyeddöntőt jelentő, második helyen álló hollandokat. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta el Dominik:

„Természetesen mindenkinek a fejében ott motoszkál a csoport állása, 

de ahogy mindig mondom, meccsről meccsre haladunk, meccsről meccsre koncentrálunk. Az volt a cél, hogy a Hollandia elleni kiemelkedő eredményt egy győzelemmel koronázzuk meg – és ez sikerült!” 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!