Sokat ért, de sokba került a hollandok budapesti egyenlítése Marco Rossiéknak

2024. október 24. 16:51

A magyar labdarúgó-válogatottnak így sem kell szégyenkeznie, s a világbajnoki selejtezők decemberi sorsolása előtt reménykedhet...

2024. október 24. 16:51
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Kihirdette a legfrissebb világranglistáját a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA). Magyarország maradt a 32. helyen, ugyanakkor nagyon értékes pontokat szerzett (8.27) a Hollandia elleni hazai döntetlennel (1-1) és a boszniai győzelemmel (2-0). Áprilisban még a 26. helyen jegyezték Marco Rossi válogatottját, amely a balul sikerült nyári Európa-bajnokság után visszacsúszott (36.). 

Az olasz-magyar szakember ténykedésének kezdetén, 2018 őszén az 55. pozícióban szerénykedett nemzeti együttesünk, majd fokozatosan küzdötte fel magát. 

Nemzetek Ligája csoportellenfeleink közül Hollandia egy helyet rontva a 8., Németország kettőt javítva a 11., Bosznia-Hercegovina két veresége ellenére egyet javítva a 74.

A világranglista azért is bír különös jelentőséggel, mert – bár egyelőre nincs hivatalos forgatókönyv – minden valószínűséggel a legfőbb kiindulási pont lesz a 2026-os világbajnoki selejtezők sorsolásakor, az erősorrendet figyelembe vevő kalapok kialakításához. Jelen állás szerint beférünk a másodikba... Ha az európai nemzeteket vizsgáljuk, Szerbiát éppen megelőzzük, mögöttünk van Szlovákia, Románia, Görögország és Norvégia is. A kontinensről 16 ország juthat majd ki a vb-re.

Az élen továbbra is Argentína, Franciaország, Spanyolország a sorrend.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gullwing
2024. október 24. 17:01
Irán 19. ezen a ranglistán.... Szenegál 20.....
sexykitty-5000124
2024. október 24. 16:58
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­k­­­e­l­­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­c­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!