Mit nem láthatunk a tévében a foci BL-ből?

2024. október 01. 10:02

Az RTL már csak fizetős stream-en adja a Bajnokok Ligája-meccseket, de van más megoldás. A Sport TV is közvetíti itthon a sorozatot, fájó azonban, hogy Szoboszlaiék mérkőzéseit ott nem láthatjuk.

2024. október 01. 10:02
Milánó, 2024. szeptember 17.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Christian Pulisic, az AC Milan játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának elsõ fordulójában játszott AC Milan-Liverpool mérkõzésen a milánói San Siro Stadionban 2024. szeptember 17-én.

Nyitókép: MTI/EPA/Antonio Callanni

 

Már tavaly, 2023-ban tudtuk, hogy ez fájni fog, csak akkor még nem éreztük, amikor az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) bejelentette, hogy Magyarországon az RTL nyerte el három évre a Bajnokok Ligája közvetítésének jogát első számú hazai jogtulajdonosként, rálicitálva az MTVA-ra. Így hát, az idén ősztől már nem az M4 Sporton láthatjuk a legjobb BL-meccseken, hanem a csatorna fizetős streamingszolgáltató felületén, az RTL+-on kizárólag. Az első fordulóból még az RTL Hármon nézhettük a tévében, ahogy Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool 3–1-re megverte az AC Milant idegenben. 

Ahogy azt a Mandiner is megírta, a német tévétársaság múlt pénteken váratlanul bejelentette: a második fordulótól kezdve már egyáltalán nem közvetít futballmérkőzéseket a televízióban, csak online. 

Tehát a magyar válogatott Szoboszlai Dominik angol csapatának, a Liverpoolnak a szerdai meccsét az olasz Bologna ellen már csupán ott követhetik a magyar szurkolók. Már ha kifizették a 2990 forint havi díjat. Ezért a pénzért tulajdonképpen az összes mai és szerdai BL-találkozóba belenézhetnek élőben, de persze nem egyszerre. Azoknak a magyar drukkereknek, akik nem fizetettek elő, bizonyára fájni fog, hogy nem láthatják Szoboszlai meccseit az európai csúcsfutball elitsorozatából.

Ezt is ajánljuk a témában

De azért van egy másik opció is, a Sport TV második számú hazai jogtulajdonosként több mérkőzést is közvetít a Bajnokok Ligájából. A csatorna két adóján nézhetjük élőben kedden a BL ligaszakaszának 2. fordulójából a VfB Stuttgart-Sparta Praha (18.45, Sport1), a Salzburg-Brest (18.45, Sport2), a FC Barcelona-Young Boys (21, Sport1) és a Bayer Leverkusen-AC Milan (21, Sport2) meccseket.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fabatka73
2024. október 01. 13:00
Remélem rábaszik anyagilag az RTL.
kamasuka
2024. október 01. 12:28
A Netadós tünci és a 700 forint még megvan? :D Mindenki megérdemli aki előfizet a szutyok retek pluszra. Amúgy, azzal, hogy nem adja a retkes kanális, a nagy terv, a 1 perces ellenzéki agitrpopról, amivel a királyit akartátok kontrázni IS kuka, BALfaxkáim! :D
paracelsus-2
2024. október 01. 12:03
Az agyhalott bolsik boldogan tejelnek, kerül, amibe kerül. Ráadásul a retek bandát is lefetyelve, támogatják.
Reszelő Aladár
2024. október 01. 11:30
Amúgy némi éllel azt is mondhatjuk, hogy mindenki jól járt - több pénzt kap a jogtulajdonos - nem közpénzből kell BL-t közvetíteni - akit érdekel az fizesse meg, - akit nem érdekel, annak nem erre költik az adóját - mindezért az RTL-t gyűlölik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!