Marco Rossi kifakadt: Magyarországon mindig félig üres a pohár

2024. október 15. 05:51

A kapitány elégedett, de nem szeretne senkit megnevezni a mérkőzés legjobbjaként.

2024. október 15. 05:51
ROSSI, Marco

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi szövetségi kapitány kifejezetten fontosnak nevezte a bosnyákok vendégeként elért 2-0-s sikert, mert így 

a magyar labdarúgó-válogatott megőrizte esélyét, hogy a Nemzetek Ligájában az élvonalban maradjon.

„Tudtuk, hogy győzelemmel vagy döntetlennel jó eséllyel megszerezzük a harmadik, osztályozós helyet, ami fontos volt nekünk. 

A selejtezősorozatokban a kiemelésünket határozza meg a NL-ben nyújtott szereplésünk” 

– mondta a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, aki példaként említette, hogy amíg 

a 2020-as Eb selejtezősorozatában Horvátország, Wales és Szlovákia mögött negyedik lett a válogatott, addig az idei kontinensviadalra csoportgyőztesként jutott ki

 annak köszönhetően, hogy az NL-ben élvonalba jutott, s így legutóbb már könnyebb ellenfeleket kapott.

Rossi azzal kapcsolatban, hogy a bal oldalon volt veszélyesebb a csapata, úgy reagált az MTI-nek, hogy túltöltötték a bal oldalt, odavitték a legveszélyesebb játékosokat, így például Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominiket, akik remekül végezték a feladatukat. Fontosnak nevezte, hogy rögtön a második félidő elején sikerült másodjára betalálni, mert onnantól visszaálltak és próbálták védeni az eredményt, hogy az ellenfél ne tudja a védelem mögé játszani a labdákat.

„Nem szeretnék senkit megnevezni a mérkőzés legjobbjaként. Szoboszlai Dominik ma két gólt szerzett, március óta először volt eredményes a válogatottban. Nem várhatjuk el, hogy minden alkalommal gólt szerezzen és eldöntse a mérkőzést, de minden meccsen benne van ez a lehetőség, ezért mindenkinek támogatnia kell őt” – fogalmazott Rossi.

A hatvanéves szakvezető szerint 

Magyarországon mindig félig üres a pohár,

 mert vereség esetén az eredményt, győzelem után pedig a jó játékot hiányolják. Mint fogalmazott, ő mindig azt keresi, miben lehet fejlődést elérni, de azt látni kell, hogy a válogatott nem tartozik a legjobbak közé, ezért elsősorban a labda nélküli játékban erősebb.

„Ha nyomást próbálunk gyakorolni Hollandiában, annak ugyanolyan vége lehet, mint Németországban az ötgólos vereség volt.

 De tökéletes meccsel és némi szerencsével elérhetünk jó eredményt. Két lábbal a földön járva viszont Hollandia nagy esélyese a meccsnek” – tekintett előre a vélhetően a csoport második helyéről döntő összecsapásra Rossi, aki elárulta, soha nem gondolta volna, hogy olyan szakvezetőkkel említhetik egy lapon, mint Sebes Gusztáv, akit a hetvenedik mérkőzésével most hagyott maga mögött az örökrangsorban. Ennek ellenére hangsúlyozta, nem akarja sem magát az Aranycsapat mesterével összehasonlítani, sem a két együttest.

Kollégája, 

Sergej Barbarez úgy vélte, a magyarok jól kihasználták a lehetőségeiket, 

ennek ellenére büszke a játékosaira, mert méltóképpen küzdöttek a válogatottért. „Saját hibáinkból kaptuk gólokat, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de mi kihagytuk azokat, ezért szenvedtünk vereséget” – összegzett Barbarez.

A második hollandok mögött rosszabb gólkülönbségével harmadik magyarokra idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án éppen Hollandia vendégei lesznek Amszterdamban, majd három nappal később a már negyeddöntős Németországot fogadják a Puskás Arénában.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000112
2024. október 15. 09:47
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­e­x­­i­­ ­p­u­n­c­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Pelso j.
2024. október 15. 09:43
Túl sok a körítés, terelés, félremagyrázkodás.. " a válogatott,,,,, elsősorban a labda nélküli játékban erősebb." - viszont a focit l labdával játsszák ugye, "mester"? Ha meg úgy látod, hogy itt félig üres a pohár, akkor húzz innen a .....
deephungarian36
2024. október 15. 09:18
Véleményem szerint a 86-os válogatott volt az uccsó jó, sőt kiváló csapatunk. Igen,azokról beszélek,akiket a Szovjetek 6:0-ra lealáztak.Lehet hogy a tészta volt az oka,lehet hogy a 2 gyorsan bekapott gól miatt zuhantak össze Nyílék, de egy biztos, az egy baromi jó válogatott volt. Utánuk pedig csak középszerű válogatottjaink jöttek. Középszerű játékosokkal,1-2 kivételtől eltekintve. Rossi megpróbálja a legjobbat kihozni a csapatból, de kikből akarja? A tegnapi meccsen egyértelmű vált, hogy a támadásaink az impotencia jeleit viselik. Vargának volt két jó éve a fradiban , de a válogatottban észrevehetetlen. A középpálya Szoboszlai nélkül nem is létezne. A védelmünk az egyetlen,ami megfelel a nemzetközi elvárásoknak a 0:5 ellenére. Biztos vagyok benne, hogy az első osztályban,de még a másodosztályban is jobb és lelkesebb játékosokat lehet találni, minimum 5 pozícióra , mint a tegnapiak. Tehát Rossi mondhat bármit, 38 éve nincs jó válogatott csapatunk és ez nem "pohár" kérdése.
VeressZoltán
2024. október 15. 09:04
A komcsilipsi nemzettársaink attitűdje a félig üres, de ők tapasztalásaink szerint paradigmaváltásra képtelenek. Ide vezet a téves önismeret, illetve annak teljes hiánya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!