Kerkez felkeltette az Arsenal edzőjének figyelmét – csomagban vinnék a magyar válogatott hátvédet az Ágyúsok

2024. október 18. 18:25

Úgy tűnik a legnagyobb angol klubok versenyeznek a magyar-szerb labdarúgóért.

2024. október 18. 18:25
Liverpool's Mohamed Salah battles with Milos Kerkez of AFC Bournemouth during the Premier League match between Liverpool and Bournemouth at Anfield in Liverpool, England, on September 21, 2024.

Nyitókép: Naomi Baker / Getty Images

Egyre valószínűbb, hogy Kerkez Milosért licitverseny alakul ki a legnagyobb angol klubok között. A Caughtoffside és a BBC Sport legfrissebb információi szerint az Arsenal is feliratkozott a kérők közé, ugyanis Kerkez Milos játéka kifejezetten felkeltette trénerük, Mikel Arteta figyelmét. 

Az „Ágyúsok” mestere ugyanis pontosan olyan karakterű játékost szeretne a csapatában látni, mint a magyar válogatott hátvéd: nagyon gyors, keményen védekezik, de a támadásokban is részt vesz, aktívan segítve a támadójátékot.

 

A Fichajes spanyol szakportál cikke szerint Kerkez első idényében hihetetlen gyorsan alklamazkodott a világ legerősebb és leggyorsabb tempoójú bajnokságának tartott Premier League üteméhez, ezért érthető, hogy játékára a legnagyobb klubok is felfigyeltek. 

„Gyorsasága, passzpontossága és támadásokban való részvétele Európa egyik legígéretesebb fiatal hátvédjévé tette. A 2023-2024-es idényben alapemberré vált a Bournemouth kezdőjében és korához képest meglepő érettséggel játszott” 

– fogalmaz a lap. 

Az Arsenalból valószínűleg jövőre két baloldali védő, a 27 éves Olekszandr Zivchenko és a vele egykorú Kieran Tierney is távozik, és Arteta egy nagy potenciállal bíró fiatalt szeretne szerződtetni erre szerepkörre, hogy hosszú távon biztosítva legyen a csapat bal oldala. Kerkez Milos adottságait tekintve ideálisnak tűnik, hiszen ahogy az említett játékosok, ő is képes hátvédként és középpályásként is jól szerepelni, védekezni és támadni egyszerre. 

Verseny Kerkezért

Az Arsenalnak azonban nem lesz egyszerű feladat, a magyar válogatott játékos szerződtetése, ugyanis jó pár klub versenyban van a 21 éves labdarúgóért. Elsőként a Chelsea szemelte ki, majd a Manchester United is élénken figyelte Kerkez Milost, ám a nyáron még maradt a Bournemouth együttesében. 

Úgy tudni, a középcsapatnak számító klub eleinte szerette volna megtartani Kerkezt, de időközben változott az elképzelésük, és megfelelő összegért elengednék. 

A hírek szerint a Manchester United januárban szeretné leigazolni. Ehhez azonban a Liverpoolnak is lehet egy két szava/millió eurója, hiszen ahogy a közelmúltban megírtuk, a klub vezetése is gondolkodik a szerződtetésén – Szoboszlai biztosan szól pár jó szót az érdekében. Kérdés, hogy melyik klub lesz hajlandó elég nagy összeget adni a játékosért, mert a „Cseresznyék” biztos, hogy borsos áron kívánják értékesíteni.

Ezt is ajánljuk a témában

A TeamTalk szerint a Bournemouth kereken 42 millió fontos árcédulát tett Kerkezre – ez nagyjából 50 millió eurónak felel meg. 

Ez elég jó üzlet lenne a klub szempontjából, mivel egy éve nagyjából 15 millió font ellenében szerződtették a magyar labdarúgót az AZ Alkmaartól, azaz majdnem háromszoros áron tudnák értékesíteni. A Bournemouth állítólag úgy tervez, hogy két játékosát tudja majd a közeljövőben jó pénzért értékesíteni, Kerkez mellett az angol Antoine Semenyót is elengednék. A mértékadónak tartott Transfermarkt jelenleg mindkét labdarúgó értékét 20 millió euróra becsüli, de amennyiben jól teljesítenek, ez télig még emelkedhet is. 

Ezt is ajánljuk a témában

Márpedig eddig mindketten elég jól teljesítenek az idei szezonban. Semeyo mérlege az eddigi 7 meccsükön 3 gól és 1 gólpassz. Érthető, hogy a Bournemouth kettejükért összesen 80 millió eurót szeretne elkönyvelni –  és 

itt jön a képbe az Arsenal, amely a licitversenyben előnybe kerülhet a többiekkel szemben, hiszen a pletykák szerint mindkét játékost szívesen szerződtetné. 

Amennyiben tényleg csomagban vinné őket a londoni klub, lehet, hogy még egy kis kedvezményt is ad nekik Kerkezék egyesülete. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. október 18. 18:58 Szerkesztve
Leszarom a pletykákat. Benfica, Manchester United, Arsenal. Holnap Real Madrid?
akkor ki
2024. október 18. 18:40
Kiváló hír! Hajrá Kerkez! 👏
sexykitty-5000117
2024. október 18. 18:29
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­­­e­­­l­­d­ ­­a­ ­­s­z­­e­­­x­­i­­ ­p­­u­n­­c­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!