Ikonikus búcsúajándékot kapott Szoboszlai volt klubjától (FOTÓ)

2024. október 24. 15:24

A Liverpool középpályása büszkén pózolt a korábbi klubja jelképével.

2024. október 24. 15:24

Fotó: X/RB Leipzig

Mint arról beszámoltunk, szerda este visszatért Lipcsébe Szoboszlai Dominik: a labdarúgó Bajnokok Ligája új rendszerű alapszakaszában a Liverpool Darwin Nunez góljával 1–0-ra nyert a német csapat otthonában. Érdekesség, hogy a találkozón 18 év után szerepeltek egymás ellen magyar játékosok az elitsorozatban, 2006-ban Juhász Rolandék (Anderlecht) fogadták Tőzsér Dánieléket (AEK Athén), ezúttal Gulácsi Péter és Willi Orban együttese nézett farkasszemet a Szoboszlaival felálló angol sztárcsapattal.

Ezt is ajánljuk a témában

Egészen 2023 nyaráig még a magyar válogatott csapatkapitánya is a lipcsei klub tagja volt, akkor igazolt Angliába, ahol előbb Jürgen Klopp, majd Arne Slot is főszerepet szánt neki együttesének középpályáján. Az RB Leipzignál úgy gondolták, a szerda esti mérkőzés remek alkalmat kínál Szoboszlai elbúcsúztatására, a németek szerettek volna megemlékezni az együtt töltött két és fél szezonról, az angolok azonban megvétózták az ötletet, hogy semmi ne vonja el a középpályás figyelmét a találkozóról.

A mérkőzés után azonban a lipcseiek sort kerítettek a klub ikonikus jelképének számító ajándék átadására. 

A klub egykori játékosai egyébként általában egy bronzba öntött bikát kapnak búcsúajándékként a klubtól.

Íme, az átadás pillanata:

A győztes meccsre Szoboszlai is reagált a közösségi oldalán:

„Felidézett néhány szép emléket a lipcsei stadionban lejátszott Bajnokok Ligája-mérkőzés. Kemény meccs volt, de megérdemelt győzelmet arattunk, megyünk tovább!”

– írta Instagram-oldalán a magyar válogatott csapatkapitánya.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. október 24. 16:39
Profik.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 15:29
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­­k­­e­l­d­ ­­a­­­ ­­s­­z­e­­­x­i­­ ­­p­­u­n­­­c­­i­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
herden100
2024. október 24. 15:28
Kedves.🐂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!