Ez nem volt elegáns: jól kibabrált a Liverpool Szoboszlai Dominikkal

2024. október 24. 08:27

Nem gyakoroltak gesztust: elmaradt a magyar kedvenc búcsúztatása.

2024. október 24. 08:27

Fotó: X/Liverpool FC

Szerda este visszatért Lipcsébe Szoboszlai Dominik: a labdarúgó Bajnokok Ligája új rendszerű alapszakaszában a Liverpool Darwin Nunez góljával 1–0-ra nyert a német csapat otthonában. Érdekesség, hogy a találkozón 18 év után szerepeltek egymás ellen magyar játékosok az elitsorozatban, 2006-ban Juhász Rolandék (Anderlecht) fogadták Tőzsér Dánieléket (AEK Athén), ezúttal Gulácsi Péter és Willi Orban együttese nézett farkasszemet a Szoboszlaival felálló angol sztárcsapattal.

Ezt is ajánljuk a témában

Egészen 2023 nyaráig még a magyar válogatott csapatkapitánya is a lipcsei klub tagja volt, akkor igazolt Angliába, ahol előbb Jürgen Klopp, majd Arne Slot is főszerepet szánt neki együttesének középpályáján. Az RB Leipzignál úgy gondolták, a szerda esti mérkőzés remek alkalmat kínál Szoboszlai elbúcsúztatására, a németek szerettek volna megemlékezni az együtt töltött két és fél szezonról, az angolok azonban megvétózták az ötletet – írja a Bild.

A lipcsei elképzelés szerint a kezdő sípszó előtt köszöntötték volna korábbi kedvencüket, a Liverpool azonban nem ment bele az ötletbe, nem akarták, hogy bármi elterelje Szoboszlai figyelmét a meccsről. A klub egykori játékosai egyébként általában egy bronzba öntött bikát kapnak búcsúajándékként a klubtól.

Tavaly a Manchester City látogatásakor a horvát védőtől, Josko Gvardioltól szerettek volna búcsút venni hasonlóképpen, de akkor Pep Guardiola torpedózta meg a tervet.

A lipcsei edző, Marco Rose egyébként érthetően elragadtatással beszélt Szoboszlai teljesítményéről a meccs előtt.

Nagyon hiányzik Szobó, remek munkát végez Liverpoolban, hihetetlenül szorgalmas és kiváló állapotban van. Nagyon várjuk őt, de ettől függetlenül nyerni akarunk ellene”

– fogalmazott a tréner, akinek mostanra kiderült, nem jött be a terve, hiszen az angolok minimális különbségű győzelmet arattak, és három mérkőzés után továbbra is hibátlan mérleggel állnak az elitsorozatban.

Az összecsapás előtt Szoboszlai is hangsúlyozta, mennyire jól eső érzés számára visszatérni a lipcsei stadionba: „Alig vártam, hogy újra láthassuk egymást, a régi barátaimat és a szurkolókat. Most végre igazán elköszönhetek, az átigazolásomkor nagyon gyorsan történt a változás, nem igazán volt lehetőségem” – mesélte a magyar középpályás. Nos, a találkozás összejött, a hivatalos búcsúztatás ezúttal is elmaradt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luxusbatar
2024. október 24. 10:47
Dominikkel lesz az... Idegen eredetű szó és vegyes hangrendű, de az utolsó mássalhangzó magas (és több is van benne, mint mély) így a rag is magas magánhangzójú lesz. Dominikkel. Nincs mit. Ingyé' vót'.
herden100
2024. október 24. 09:04
🧐🤔
sexykitty-5000124
2024. október 24. 08:31
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­é­­­k­e­­­l­d­­ ­a­­ ­s­z­­e­­x­­i­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!