Hivatalos: ez a büntetés vár az Atlético Madridra a botrányos fővárosi derbi után

2024. október 03. 06:33

Az Atletico ultrái Thibaut Courtois-t egy emberi ürülékes zacskóval és öngyújtókkal dobálták meg, aminek köszönhetően a játékvezetőnek félbe kellett szakítania a mérkőzést.

2024. október 03. 06:33
null

Nyitókép forrása: Skysports.com

 

Ahogy azt a Mandineren is megírtuk, vasárnap az Atletico Madrid 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Real Madrid ellen a spanyol bajnokság (La Liga) 8. fordulójában. A madridi derbi elsősorban nem a két csapat mutatott játéka, hanem az Atleti ultrák botrányos magatartása miatt válik emlékezetessé.

Az ex-Atlético kapust, Thibaut Courtois-t egy emberi ürülékes zacskóval és öngyújtókkal dobálták meg – ekkor a játékvezető tíz percre felfüggesztette a játékot –, előtte pedig a matracosok ultrái folyamatosan trágár megjegyzéseket tettek a Real Madrid kapusára.

A futballpályára nem való események következtében a Spanyol Labdarúgó-szövetség három mérkőzésre bezáratta az Atlético Madrid ultrák szektorait, és pénzbüntetéssel sújtotta a klubot.

A döntés értelmében a Metropolitano Stadionban az ultrák által elfoglalt déli lelátó egy része (127-133. szektor) a soron következő három hazai mérkőzésen nem látogathatóak – írja a Marca.

A szövetség további 45 ezer eurós pénzbírságot rótt ki a klubra.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eljolesz
2024. október 03. 10:06
Hála Istennek, ezt megúszta a Puskás! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!