Félbeszakadt madridi derbi: elszabadult a pokol Courtois miatt

2024. szeptember 30. 08:25

Az Atletico szurkolói ismét kibuktak a Real korábban náluk szerepelt kapusa miatt.

2024. szeptember 30. 08:25
Atletico de Madrid v Real Madrid CF - La Liga EA Sports
Szabó Levente

Nyitókép: Az öltözőbe vonuló Thibaut Courtois. (Jose Breton / NurPhoto via AFP)

 

Vasárnap este fővárosi derbit rendeztek a spanyol bajnokság (La Liga) nyolcadik fordulójában: az Atlético Madrid fogadta a Real Madridot a Civítas Metropolitano Stadionban. A mérkőzés 1–1-es döntetlennel ért véget, azonban a játékvezető, Busquets Ferrer a második játékrészben – közvetlenül a Real 64. percben szerzett találata után – tíz percre félbeszakította az összecsapást, mert a hazai szurkolók különböző tárgyakat kezdtek dobálni a gólt ünneplő Thibaut Courtois felé. 

A belga kapust – aki megfordult az Atléticóban is – többek között eltalálta egy öngyújtó, illetve teljesen abszurd módon egy emberi ürüléket tartalmazó zacskót is a hálóőr felé hajítottak a Matracosok szurkolói. 

A mérkőzés után kiderült az is, hogy volt olyan hazai ultra, aki kést csempészett be a stadionba. 

 

A bajnoki után az Atlético közleményben reagált a szurkolói rendbontásokra: 

„Az Atlético Madrid teljes mértékben elutasítja a történteket. A klub biztonsági osztálya a rendőrséggel együtt dolgozik az érintettek felkutatásán, akik közül egyet már azonosítottak is. A klub a lehető legsúlyosabb büntetést fogja kiszabni az érintett személyekre. Ezek a pillanatok nem valóak a futballpályára, emellett beárnyékolja a fantasztikus hangulatot, ami a derbi alatt volt a Metropolitano Stadionban” – írták a házigazdák. 

A lefújást követően Diego Simeonét, a hazaiak edzőjét is kérdezték az incidensről az újságírók. Leszögezte, az ilyen emberekre nincs szükségük, emellett hozzátette, ami a klub közleményében is olvasható: fel kell és fel is fognak lépni azon szurkolók ellen, akik a játékosok testi épségét veszélyeztetik. Az argentin szakember azonban Courtois-t szintén kritizálta: szerinte a kapus ünnepelhetett volna visszafogottabban, amivel nem váltja ki a szurkolók haragját. 

Carlo Ancelotti nyilatkozatában méltatta a játékvezető döntését, aki a protokoll szerint járt el: a hangosbemondó az ő kérésére kétszer is figyelmeztette a szurkolókat, miután ezután sem történt változás, a játékosokat az öltözőbe rendelte.

Az ügynek vélhetően lesz folytatása, ahogy a madridi gigászok csatározásának is...

La Liga, 8. forduló


 

Alético Madrid–Real Madrid 1–1 (0–0)

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
haxima
2024. szeptember 30. 11:01
Azért szóval tök jó igazán felkészült szurkolóval találkozni... Esőköpeny, ha esik, szotyi, ha nem, napszemüveg ha nagyon süt a nap, szatyor szar, ha ünnepel a kapus...
billysparks
2024. szeptember 30. 10:09
Nyugaton már megoldották.
petya-806
2024. szeptember 30. 09:20
szerinte a kapus ünnepelhetett volna visszafogottabban, amivel nem váltja ki a szurkolók haragját. Naneba! Mi az hogy nem ünnepelhet, ha a csapata gólt lő?
cutcopy
2024. szeptember 30. 08:48
"Az argentin szakember azonban Courtois-t szintén kritizálta: szerinte a kapus ünnepelhetett volna visszafogottabban" Haha, Simeone és a visszfogottság..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!