Hámori Luca a Helif-botrányról: Ha kikapcsolom a telefonom, talán minden másképp alakul

2024. október 23. 14:40

A sportoló a Dunaújvárosi Ökölvívó SE vendégeként tartott élménybeszámolót.

2024. október 23. 14:40
HÁMORI Luca; KHELIF, Imane
Vámos Tamás

Nyitókép: Hámori Luca (kékben) nagyot küzdött Helif ellen Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

***

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzője már azzal sporttörténelmet írt, hogy a sportág első női olimpikonjaként léphetett szorítóba a párizsi játékokon. 

Ismert: miután Hámori Luca legyőzte az esélyesebbnek vélt ír Grainne Walsh-t, majd az ausztrál Marissa Williamsont is búcsúztatta, a negyeddöntőben a bizonyítottan férfi kromoszómákkal is rendelkező, algériai Imán Helif ellen lépett szorítóba, aki ellen egyhangú pontozással szenvedett vereséget.

E mérkőzés világszerte nagy visszhangot kapott, de nem csak emiatt lett a magyar küldöttség egyik legnépszerűbb versenyzője Hámori Luca.

HÁMORI Luca
Hámori Luca (jobbra) élvezi a szeretetet és hogy sok élménybeszámolóra hívják Fotó: duol.hu/Ihász Martin

A 23 éves sportoló elárulta: előzetesen úgy tervezte, hogy a párizsi játékok után abbahagyja a versenyzést, „ám ahogy beleszagoltam és megéreztem, mennyire különleges hangulata van az olimpiának, egyből megváltozott az elképzelésem. 

Eltökéltem, hogy mindenképpen nyerek egy érmet, és ha minden jól alakul, erre négy év múlva, Los Angelesben meg is lesz a lehetőségem”

Az élménybeszámolón természetesen szóba került a világszerte óriási visszhangot kiváltó, Imán Helif elleni meccs is. Három hónap távlatából Luca már úgy véli, sok mindent másképp csinálna:

„Az előzményekkel egyáltalán nem foglalkoztam, de arra sem gondoltunk, hogy ekkora felhajtás és őrület alakul majd ki a mérkőzés körül.

 Így utólag már belátom, a legnagyobbat akkor hibáztam, amikor – bár többen javasolták – nem kapcsoltam ki a telefonomat, és így nem is tudtam teljesen kizárni a külvilágot. Ha ezt megteszem, talán minden másképp alakul...”

Klasszisunk azt is hozzátette, „a történtek után már senki és semmi nem tud kizökkenteni, így még inkább eltökélt lettem azzal kapcsolatban, hogy elérjem a céljaimat. Pontosan azért, hogy ne arról legyek leginkább ismert, hogy bokszoltam egyet Imán Helif ellen. Az ismertségnek azonban előnye is van: sok helyre hívnak élménybeszámolóra, én pedig szívesen megyek, hogy elmeséljem a történetemet”...   

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 23. 16:38
Nem sikerült megverned egy férfit. Semmi gond. Szeretünk: 💋💋💋 💋❤️💋 💋💋💋
elfújta az ellenszél
2024. október 23. 16:09
Senkinek nem akarom elvenni a kedvét, de most két lehetőség körvonalazódik: vagy csak nők versenyezhetnek nők ellen, de akkor nem lesz boksz a következő olimpián, vagy be kell engedni a biológiai férfiakat, és az nem sok jót ígér még az olyan kemény lányoknak sem, mint a Luca. A férfi testben közel 10 százalékkal kevesebb a zsír és több az izom mint a nőiben, vagyis a lényeget tekintve 2 súlycsoporttal erősebb ellenféllel eresztik össze a lányokat a perverzió iránt amúgyis fogékony libsik.
NokiNokedli
2024. október 23. 15:51
Népünnepély lett volna, ha Luca egy övön aluli ütéssel fekteti meg a kreatúrát, még akkor is, ha Lucát leléptetik.
sexykitty-5000122
2024. október 23. 15:20
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­­k­­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­ ­­­p­­­u­n­­c­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!