Ezt bánhatják Szoboszlaiék – óriási igazolásról maradhat le a Liverpool

2024. október 23. 08:03

A Manchester City viheti el azt, aki tavaly a Vörösök legnagyobb célpontja volt.

2024. október 23. 08:03
Ipswich, 2024. augusztus 17.
Szoboszlai Dominik (b) és Virgil van Dijk, a Liverpool játékosai, miután 2-0-ra gyõztek az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság Ipswich Town-Liverpool mérkõzésén az ipswichi Portman Road-i Stadionban 2024. augusztus 17-én.

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

Egybehangzó sajtóhírek szerint az idény végén távozik a Bayer Leverkusentől a klubot történelme első bajnoki címéhez, és Európa leghosszabb veretlenségi sorozatához vezető edző, Xabi Alonso. Számos orgánum szerint az egykori labdarúgó vagy a Real Madridhoz vagy a Manchester City-hez tart, ahol a részben talán Jürgen Klopp távozása miatt is motivációját vesztett Pep Guardiola örököse lehet. A baszk származású Alonso az új edzőgeneráció első tagja lehet, akiből topklub vezetője lesz. 

Érdekes helyzet lesz, ha tényleg így alakul, hiszen a korábban épp City jelenlegi egyik nagy riválisa, a Liverpool szerette volna egykori labdarúgóját a távozását nem túl szerencsésen az idény közepén bejelentő Jürgen Klopp utódjául megszerezni.  

Ezt is ajánljuk a témában

Az AS idézte a Sky Sport információit, amelyek szerint az, hogy Alonso melyik klub edzője lesz a 2025–2026-os idénytől, azon múlik, hogy Guardiola szerződést hosszabbít-e vagy kontraktusa lejártával júniusban elbúcsúzik a manchesteri egyesülettől (tekintve, hogy a katalán edzőzseni az utóbbi időben többször is kiégést emlegetett, és korábban is csinált már olyat, hogy egy évre elment pihenni, utóbbira van esély), illetve, hogy Carlo Ancelottival a következő idényben számol-e a királyi klub vezetése. Az olasz sztáredző szerződése 2026-ig szól, tehát kevéssé valószínű, hogy Xabi Alonso rövid távon a Real Madridnál kötne ki. 

Az viszont biztos, hogy a Bayer Leverkusen egyik óriásklub ajánlatával sem tud versenyezni, tehát a spanyol tréner menni fog, csak az a kérdés, merre. 

Egy biztos, nem Liverpoolba – bár a Mersey-parti klub egyelőre nagyon elégedett lehet Arne Slottal, aki a Liverpool hétvégi, Chelsea elleni győzelmével klubrekordot állított fel, hiszen első 10 mérkőzéséből 9-et megnyert. 

Xabi Alonso útja a topedzők világába

A játékosként világbajnok és kétszeres Eb-győztes világklasszis labdarúgót mindenki ismeri. Az edzőként szárnyait bontogató spanyol neve nem ismeretlen Liverpoolban, hiszen

2004 és 2009 között öt évig volt a Liverpool FC játékosa, és tagja volt a Vörösök 2005-ös isztambuli BL-döntőben az AC Milan ellen emlékezetes győzelmet arató csapatának, valamint UEFA-Szuperkupát és FA-kupát is nyert a Liverpoollal. 

A Liverpool egykori középpályása máig igazi közönségkedvenc a Vörösök szurkolói körében, és a közösségi oldalakat elárasztó kommentek alapján úgy tűnik, legtöbbjük nagyon örülne Alonso érkezésének. A 42 éves spanyol menedzser aktív karrierje befejezését követően a Real Madrid utánpótláscsapatánál kezdte meg edzői pályafutását, majd dolgozott a Real Madrid B-csapatánál, 2022 óta pedig a német Bayer Leverkusen edzője.

 A német klubnál versenyképes csapatot épített fel, amellyel első szezonjában az elődöntőbe jutott az Európa-ligában, és a 6. helyen végzett a Bundesligában. 

Másfél évvel Xabi Alonso kinevezését követően, a 2023/2024-es idényben pedig a Bayern Münchent megelőzve VERETLENÜL NYERTE MEG a német elsőosztályú labdarúgó-bajnokságot a Bayer Leverkusen.

Meglepő lehet, de a klub korábban még sosem nyerte meg a német első osztályú bajnoknak járó „salátástálnak” becézett trófeát, most először végzett a Bundesliga élén. Alonso együttese emellett bejutott az Európa-liga döntőjébe, ám ott kikapott a korábban épp a Liverpoolt kiütő Atalantától. Behúzták azonban a Német Kupát – és így a Szuperkupát is. A spanyol trénerre szinte vadásztak a topklubok, a Liverpool mellett játékospályafutásának egy másik fontos klubja, a Bayern München is szerette volna a távozó Thomas Tuchel helyére megszerezni. 

Alonso azonban akkor nemet mondott, és jelezte, hogy a további fejlődése érdekében marad a Leverkusennél. Idén kevésbé megy a kulcsjátékosát, Florian Wirtzet sérülés miatt nélkülözni kényszerülő klubnak, négy győzelem és 2 döntetlen mellett 1 vereség szerepel a nevük mellett a német élvonalban. 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Expert0418
2024. október 23. 09:01
Minnél több fényképet látok róla, valahogy egyre jobban megkívánom izgató előlről hátulról is, bár bevallom a kinyújtott nyelvesek jobban tetszenek.....Nem tudom azok miért maradnak el mostanában ?! Ugye ez még nem jelenti azt, hogy ..........zi vagyok ?? Mi jobboldaliak is merjük felvállalni az érzéseinket, ki vele mi a véleményetek Domiról és a férfi barátságról!?
sexykitty-5000122
2024. október 23. 08:05
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­i­­ ­­­p­­u­­­n­c­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!