Ennek komoly következménye lehet: az UEFA-nak üzent Európa egyik legnagyobb szurkolótábora

2024. október 02. 10:31

A húszezer fős dortmundi Gelbe Wand óriásbetűkkel kiírva nevezte bűnszervezetnek az Európai Labdarúgó Szövetséget.

2024. október 02. 10:31

Nyitókép: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

 

Az idén ősztől új lebonyolítási rendszerben zajlik a labdarúgó Bajnokok Ligája. Elsőre kicsit nehezen érthető, erről a Mandiner is írt. Mostantól egy csoportban van mind a 36 csapat, de nem játszik mindenki mindenkivel. A lényeg, hogy több a csapat, így több a meccs is, maga a lebonyolítás pedig nehezebben követhető, mint eddig. Kedden eset első hazai BL-mérkőzését játszotta az új rendszerben a Borussia Dortmund, amely klubnak a szurkolói különleges koreográfiával készültek. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezetőinek biztos nem tetszett az ultrák kiírása, amit nekik címeztek. A Borussia Dortmund–Celtic Glasgow Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt a hazaiak drukkerek a megújított BL-rendszer ellen tüntettek.

Ezt is ajánljuk a témában

„UEFA maffia. Titeket nem a sport, titeket csak a pénz érdekel” 

– írták a molinójukra angol nyelven a húszezer fős dortmundi Gelbe Wand (sárga fal) tagjai. Ezek után simán előfordulhat, hogy az UEFA szektorbezárással bünteti a dortmundiakat a következő BL-találkozóra. Kedd este, a meccs után azonban még az ünneplésé volt a főszerep. A német sztárcsapat ugyanis kivégezte skót ellenfelét. A legutóbb döntős Borussia történelme egyik legnagyobb nemzetközi kupagyőzelmét aratta. A hazai együttes az első félidőben öt gólt szerzett, ezzel el is döntötte az összecsapást, amelyet végül 7–1-re nyert meg. Egyébként a glasgow-iak március eleje óta veretlenek voltak, a naptári évben eddig pedig csak a Hearts győzte le őket. 

Remek gólkülönbségével a Dortmund áll az élen a Bajnokok Ligája tabelláján. Egyelőre, mert szerda este a mezőny másik fele is játszik.

A keddi forduló rangadóját, az Arsenal–Paris Saint-Germain mérkőzést a londoni csapat nyerte 2–0-ra, míg a Bayer Leverkusen–Milan meccsen a hazai együttes győzött 1–0-ra. Az olaszok sokat tettek az egyenlítésért a második félidőben, de kihagyták a helyzeteiket, így még nincs pontjuk, míg a német bajnok már hatpontos. A 2023-ban BL-győztes Manchester City négy gólt szerezve könnyedén diadalmaskodott Pozsonyban a Slovan felett.
 

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló:

VfB Stuttgart (német)–Sparta Praha (cseh) 1-1

Red Bull Salzburg (osztrák)–Brest (francia) 0-4

Internazionale (olasz)–Crvena zvezda (szerb) 4-0

Borussia Dortmund (német)–Celtic Glasgow (skót) 7-1

FC Barcelona (spanyol)–Young Boys (svájci) 5-0 

Bayer Leverkusen (német)–AC Milan (olasz) 1-0

Arsenal (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 2-0 

PSV Eindhoven (holland)–Sporting Lisboa (portugál) 1-1

Slovan Bratislava (szlovák)–Manchester City (angol) 0-4

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. október 02. 13:00
Ajjaj! Megint bezárják a Puskást? A germán meg az angolszász azt csinál amit akar! Ha kelet/közép-európai vagy, örökké nagyítóval vizsgálják, van-e rajtad sapka, vagy nincs!
formaegy-2
2024. október 02. 11:46
„UEFA maffia. Titeket nem a sport, titeket csak a pénz érdekel” Ráadásul igazuk is van!!!!!!!!!!!! Természetesen az lesz büntetve aki kimondja az igazságot!
Ehetős Odó
2024. október 02. 11:31
Ajvé! Ezért komoly pénzbüntetést fogunk kapni!
Reszelő Aladár
2024. október 02. 10:49
A rendszerben nincs semmi zavaros, kicsit el kell mélyedni benne és egyből érthető lesz. Amúgy pedig azok rinyálnak mindig a leghangosabban, akik szinte bármilyen változtatás kedvezményezettjei. Azt értem, hogy a klub sír, hogy több meccset kell játszani, de a szurkoló? Neki az a baja, hogy több meccsre kell menni és ez pénzbe kerül és még fárasztó is állandóan a kedvenceit nézni? A szuperligával kapcsolatban hallottam egy Real drukkertől, hogy elértéktelendne a minden héten csúcsrangadó, de nézhetetlen a bajnokság, mert a kis csapatok csak védekezni, rugdosódni és sérülést okozni tudnak. Azzal is csak ők jártak volna jól, de ők furták meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!