Egész Boszniában a magyar szurkolók üzenetéről beszélnek – erre még ők sem számítottak

2024. október 15. 12:22

A mérkőzés elején még fair play-díjat érdemlő cselekedet miatt dicsérték a drukkereinket, a meccs után viszont sportszerűtlen jelenetek játszódtak le a stadionon kívül.

2024. október 15. 12:22
ÁRVÍZKÁROSULTAK-DRAPÉRIA

Nyitókép, fotó: reprezentacija.ba

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Marco Rossi együttese a Nemzetek Ligája A-divíziójában magabiztos játékkal, idegenben 2-0-ra verte Bosznia-Hercegovinát, és így megerősítette a helyét a 3. csoportban.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar szurkolótábor már a mérkőzés kezdete előtt óriási elismerést vívott ki magának,

 hiszen látványos emléket állított az október eleji, bosznia-hercegovinai árvízek és földcsuszamlások 22 halálos áldozata tiszteletére. A drapérián ez állt:

„Nyugodjanak békében az árvíz áldozatai!” 

Ezt követően a futballmérkőzés mintegy 95 percig tartott, ám a helyi sportbc.ba közlése szerint a találkozó lefújása után a két ország szurkolói keménymagja már közel sem ilyen sportszerű keretek között találkozott egymással: a stadionhoz közeli Zenica körúton csaptak össze. 

MAGYAR GÓLÖRÖM
A pályán a magyar válogatott diadalmaskodott, a stadionon kívül történt szurkolói verekedésnek nincsen győztese Fotó: Csudai Sándor

A portál szerint a többségében Celik-fanatikusokból álló hazai tábor pécsi keményfiúkkal csapott össze, 

a hírek szerint a verekedésnek sérültjei is vannak. 

Szerencsére a szemtanúk és a békés szurkolók időben riasztották a rendőrséget, így a még nagyobb konfliktust sikerült elkerülni, ám több magyar szurkolót is orvosi elsősegélynyújtásban kellett részesíteni.

Az illetékesek később ígérnek részletes tájékoztatást a történtekről.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. október 15. 13:56
Veszekedős félázsiai származékok, egymást között. Szerencsére, ha már nem a 4 fal, akkor nem is magyar határokon belül csinálják...
gilou-au-clavier
2024. október 15. 13:53
Balkáni bugris prolik ütik egymást, nincs itt semmi látnivaló, az volna a csoda, ha ez nem így volna. MInden pofon jó helyre megy, csak kár, hogy ezt a "szórakozást" Magyarországon is adófizetői 10 milliárdokból kell aládúcolni.
Reszelő Aladár
2024. október 15. 13:46
Ez egy rendes dolog. A hollandokat is megtapsoltuk, nehéz belénk kötni. De nyilván aki akar, az tud.
counter-revolution
2024. október 15. 13:16
„Allah szabadságot és nem börtönt rendelt a magyar nemzetnek. Mi, szláv anyanyelvű, de magyar érzésű muzulmánok is tagjai vagyunk az egykori ősi turán–iráni közös népcsaládnak, ezer évig ősi földünk Szent István koronájának dísze, ékessége volt, mi magyar hazánkat az utolsó leheletünkig szeretjük, s ha kell, mint azt a világháborúban is megmutattuk, életünkkel és vérünkkel is meg fogjuk védeni” (Részlet Durics Hilmi bosnyák nemzetiségű budai főmufti 1931. augusztus 20-ai beszédéből)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!