Az Újpest simán nyert Zalaegerszegen, Fiola Attila az új közönségkedvenc!

2024. október 06. 18:13

A lilák már az első félidőben eldöntötték a találkozót, és már sorozatban harmadik bajnokin nem kaptak gólt, ami a válogatott mérkőzések előtt biztató: Fiola újra kiemelkedő formában játszik!

2024. október 06. 18:13
FIOLA Attila

Nyitókép, fotó: Fiola Attila nem csak az újpesti gyermekek körében népszerű Fotó: Újpest FC/Facebook

***

A ZTE Arénában (Bognár Tamás FIFA-játékvezető irányítása mellett) a következő összeállításban kezdett a két csapat: ZTE: Gundel Takács – Mim, Medgyes, Várkonyi, Evangelu – Bakti, Kiss B. Szankovics, Szendrei – Dénes V. Fucak Újpest FC: Piscitelli – Bese, Joao Nunes, André Duarte, Fiola, Tamás K. – Helmich, Lacoux, Ljujics – Horváth K. Brodic

A találkozó egyik legérdekesebb kérdése az volt, hogy folytatódik-e az Újpest FC góltalansági sorozata? Ismert: a lilák a legutóbbi két mérkőzésükön is (kisebb meglepetére) gólképtelenek maradtak, pedig Horváth Krisztoferék a Diósgyőri VTK, majd a Győri ETO FC ellen is a Szusza Ferenc Stadionban léptek pályára. 

Mindenesetre a fővárosiak már a 3. percben megszerezhették volna a vezetést, ám Tamás Krisztián szép gólját azért annulálta a Bognár Tamás nevével fémjelzett játékvezetői csapat, mert előtte a mezőnyben már történt egy szabálytalanság.

 A 7. percben azonban már nem volt menekvés: Ljujics szögletét Bese tovább csúsztatta, amelyet a berobbanó Fran Brodic - saját testi épségét sem kímélve – a hálóba stukkolt. Zalaegerszeg – Újpest FC 0-1!

És nem volt megállás: a 17. percben már kettővel mentek a lilák!

Történt, hogy a válogatott Fiola Attila beívelésére rosszul mozdult ki Gundel Takács Bence, a labda Horváth Krisztofer elé került, aki egy pattanás után lőtt, ám a labda elakadt Medgyes Sinan messzire eltartott karjában. Egyértelmű tizenegyes! A büntetőt a megyeriek házi gólkirálya, Matija Ljujics magbiztosan értékesítette. Zalaegerszeg – Újpest FC 0-2! 

ZTE-ÚJPEST
A Zalaegerszeg játékosai nem tudták megakadályozni az Újpest FC sikerét Fotó: NS/Szabó Miklós

A 23. percen óriási szépítési lehetőséget hagytak ki a hazaik: Bakti „forintos” labdája teljesen egyedül találta Mim Gergelyt, aki a kaputól 7 méterre vágta fölé a labdát!

A 28. percben már a második hazai gól maradt Mim lábában: Bakti Balázs életerős lövését ugyanis Ricardo Piscitelli csak kiütni tudta, amely a Diósgyőrben eredményes játékos elé pattant, aki azonban igen sután találta el a labdát. 

A játékrész hátralévő részében már nem történt különösebb esemény, ha csak az nem, hogy az egerszegiek ugyan mezőnyfölényben játszottak, de kapura nem sok veszélyt jelentettek.

SZÜNET UTÁN  

Nem volt meglepő, hogy a ZTE vezetőedzője, Márton Gábor kettős cserét hajtott végre: Kiss Bence helyett a nigériai Jack Ipalibo lépett pályára, míg Kristian Fucak helyett az újpestiek régi, jó ismerőse, a francia Yohan Croizet próbált eredményes lenni.

Az 54. percben állt legközelebb a szépítéshez a Zete: egy, a tizenhatoson belül lecsorgó labdát Medgyes iszonyatos erővel lőtt rá, ám a bomba a felső lécről vágódott le – Piscitelli mozdulni sem tudott...

Hosszú idő után a 71. percben jegyezhettünk fel egy újabb eseményt: Croizet szabadrúgását Várkonyi fejelte közelről fölé.

A hátralévő időben a Zalaegerszeg erőtlen támadásait könnyedén verte vissza az újpesti védelem, így 15 év után nyert újra a zalai megyeszékhelyen; 

a lilák már öt bajnoki óta veretlenek (utoljára a Ferencváros elleni derbit vesztették el), zsinórban harmadik meccsen nem kaptak gólt,

 jelzésértékű, hogy az újpesti tábor a mérkőzés utolsó perceiben a válogatott formában játszó védőt, Fiola Attilát éltette – jogosan! 

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frankie-bunn
2024. október 06. 19:15
Minek nekik új stadion ?????
sexykitty-5000104
2024. október 06. 18:20
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­­e­­­x­i­ ­­­p­­u­­n­c­­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!