„Az életben mindennek van kezdete és vége” – visszavonul minden idők egyik legnagyobb teniszezője (VIDEÓ)

2024. október 10. 17:14

A 22-szeres Grand Slam -győztes spanyol legenda az év végi Davis-kupa versenyen fejezi be 23 éve tartó karrierjét.

2024. október 10. 17:14
Rafael Nadal 22-szeres Grand Slam győztes spanyol teniszező integet

Nyitókép: 

Úgy látszik ez a hét a spanyol sportlegendák búcsúzásáról szól, Andrés Iniestát követve ugyanis csütörtökön Rafael Nadal is bejelentette, hogy a novemberi Davis-kupa döntővel befejezi 23 évig tartó profi sportkarrierjét. Ezzel a 21. század első negyedszázadának teniszsportját domináló Nagy Hármasból Roger Federer után a második tag is visszavonul az aktív játéktól. 

A 22-szeres Grand Slam győztes teniszlegenda, aki az utóbbi években nagyon sokat küzdött a sérüléseivel, egy Instagram-oldalán közzétettt megható videóüzenetben búcsúzott a teniszvilágtól. Rafael Nadal búcsúüzenete:

„Hello mindenki! 

Azért vagyok itt, hogy bejelentsem: visszavonulok a prfoi teniszsporttól. Az az igazság, hogy az utóbbi évek – különösképpen az elmúlt két esztendő – nagyon nehezek voltak számomra. Nem hiszem, hogy képes lennék tovább akadálytalanul játszani. Ez természetesen egy nagyon nehéz döntés, amely hosszú gondolkodás után született meg. 

De ebben az életben mindennek van kezdete és vége, és azt hiszem ez a megfelelő pillanat, hogy véget vessek egy karriernek, amely sokkal hosszabb és sokkal sikeresebb volt, mint amit valaha is el tudtam volna képzelni.  

Nagyon izgatott vagyok az utolsó tonrám miatt, amelyen a hazámat képviselem a Davis-kupa fináléjában. Azt hiszem ezzel körbeértem, hiszen az egyik első nagy győzelmem profi teniszezőként a sevillai Davis-kupa győzelem volt 2004-ben. 

Nagyon szerencsésnek érzem magam az élmények miatt, amelyeket megtapasztalhattam. Szeretnék köszönetet mondani az egész teniszvilágnak. Mindenkinek, aki részt vesz ebben a sportban. Régi kollégáimnak, és különösen legnagyobb ellenfeleimnek. Rengeteg időt töltöttem velük, és olyan pillanatokat éltünk meg, amelyekre egész életemben emlékezni fogok. A csapatomról picit nehéz beszélnem, mert ők az egyik legfontosabb szereplői a karrieremnek. Ők nem csak kollégák, barátok is, akik rengetegszer ott voltak, amikor szükségem volt rájuk. Nagyon rossz, és nagyon jó pillanatokban. Olyan helyzetekben, amikor támogatásra volt szükségem, pillanatokban, amelyeket megkönnyítettek számomra. Olyan sok mindent megéltünk együtt, hogy azt kifejezni is nehéz. 

Számomra a családom jelent mindent, nekik is köszönöm! Édesanyámnak, aki minden áldozatot meghozott azért, hogy mindenünk meglegyen. A feleségemnek, Merynek, akivel 19 éve vagyunk együtt. Köszönök mindent, amit tettél! Tökéletes útitársam voltál a karrierem során. 

Hazatérni, és látni, ahogy a fiunk növekszik, mindig óriási erőt adott, amely segített életben maradnom, és energiát ahhoz, hogy folytassam. A húgomnak, akivel úgy érzem, mindig is hihetetlen kapcsolatom volt. Nagybátyámnak, aki miatt elkezdtem teniszezni. Azt hiszem neki köszönhetem, hogy túljussak néhány olyan helyzeten, amelyek nagyon nehezek voltak a pályafutásom alatt. És édesapámnak, mindig is az inspirációm forrása volt, a szó minden értelmében. Példakép számomra, amely mgatnított az erőfeszítésekre, és önmmagam legyőzésére. Sok-sok köszönet édesapámnak! 

És végül nektek, szurkolóimnak! Nem tudom eléggé megköszönni az érzéseket, amelyekben részesítettetek! Minden pillanatban ti adtátok az energiát, amelyre szükségem volt. Minden, amit átéltem, egy valósággá vált álom. Teljes lelki békével távozom, hiszen tudom, hogy mindig a legjobbat adtam, amire képes voltam. Végül: ezer köszönet mindannyiótoknak!Hamarosan találkozunk!” 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 10. 17:19
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!