Fontos bejelentést tett Messi fenoménja

2024. október 08. 22:00

Andrés Iniesta a focicipőt egy időre iskolapadra cseréli.

2024. október 08. 22:00
Spanish footballer Andres Iniesta gestures as he announces his retirement aged 40 during an event to celebrate his career at the America's Cup Experience venue in Barcelona on October 8, 2024. Andres Iniesta scored the most important goal in the history of Spanish football, winning his country the World Cup for the first time in 2010. Iniesta came through Barcelona's La Masia youth academy, joining the club aged 12, departing 22 years later to join Japanese club Vissel Kobe before spending last season at Emirates in the United Arab Emirates.

Nyitókép: Lluis Gene /AFP

Október 7-én valószínűleg rengeteg labdarúgásért rajongó ember lett legalább egy kicsit szomorú, hiszen végleg elbúcsúzott az aktív játéktól az elmúlt két évtized – sőt, talán nem túlzás kimondani, hogy a futballtörténelem – egyik legjobb középpályása, Andrés Iniesta.

De amint a Barcelona és a spanyol válogatott világ- és kétszeres Európa-bajnok, négyszeres BL-győztes (és nem soroljuk tovább a trófeákat, mert betelne vele az oldal) a visszavonulását bejelentő érzelmektől nem mentes videójában is elmondta, csak a játékospályafutástól búcsúzik, a labdarúgástól nem fog eltávolodni. 

Iniesta keddre ígért további részleteket a jövőjével kapcsolatban, és délután be is jelentette, hogy tervei szerint edzőként szeretne dolgozni a jövőben, és nagyon szívesen visszatérne nevelőegyesületéhez az FC Barcelonához.

Iniesta, aki 12 évesen került a Barca világhírű utánpótlás-akadémiájára 22 évig szolgálta a klubot,

 majd a japán Vissel Kobe együttesében szerepelt, utolsó idényében pedig az Egyesült Arab Emirátusok-beli Emirates együttesében szerepelt. 

„Ennek a fejezetnek vége, de a játék folytatódik. Nem maradhatok távol a futballtól, eddig is ez töltötte ki az életemet, s ez a továbbiakban is így lesz. Több különböző projekten is dolgozunk. A következő lépés motivál, hogy a futballon kívül is képezzem magam, de ugyanazzal a hozzáállással fogom ezt tenni, amint ahogy játszottam. A klubjaink és az akadémiáink projektjeivel kapcsolatban tanulnom, gyakorolnom és hibáznom kell, mert szeretném fenntartani ezt az örökséget. Ezzel párhuzamosan belekezdek az edzőképzésbe. Akik ismernek, tudják, mennyire makacs vagyok. Szeretnék minél jobb munkát végezni – ezúttal nem a labdát kergetve, hanem az oldalvonal mellett. ... 

Egyszer majd szívesen visszatérnék a Barcelonához. 

Szerintem mindenkinek ott a helye, aki sok időt töltött el a klubnál, de csak a meghatározott feltételek mellett. Amikor úgy fogom érezni, hogy játékoskoromhoz hasonlóan képes leszek segíteni a klubnak egy másik szerepkörben, örömmel térek majd vissza” – fogalmazott a spanyol Marca tudósítása szerint Andrés Iniesta. 

A visszavonuló labdarúgó azt is elmondta, hogy még egyetlen edzőképzésen sem vett részt, de a közeljövőben elkezdi tanulmányait és szeretne olyan trénerré válni, aki trófeákat nyer.

Iniestától kedden egykori csapattársa Lionel Messi is elbúcsúzott egy közösségi oldalán közzétett üzenetben. „Az egyik legcsodálatosabb csapattárs vagy, és az egyik, akivel a legjobban szerettem együtt játszani. Iniesta, hiányozni fogsz a labdának, és persze nekünk is! A legjobbakat kívánom neked, egy fenomén vagy!” – fogalmazott a szintén a Barcelona-nál nevelkedett nyolcszoros aranylabdás argentin játékos. 


 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
counter-revolution
2024. október 08. 23:11
Messike többek közt az ő aranylabdáját is megkapta.
sexykitty-5000106
2024. október 08. 22:04
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­­e­­l­­d­ ­a­ ­s­­z­e­x­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!