Végtelen nyolcas: Guardiola, Enrique, del Bosque és van Gaal is búcsúzik a focitörténelem egyik legjobbjától (VIDEÓ)

2024. október 07. 22:47

Nagy elhatározásra jutott a világbajnoki finálét eldöntő legenda, akit Messi is magasztalt, s aki éppen csapattársa miatt nem kapta meg az Aranylabdát.

2024. október 07. 22:47
Barcelona v Real Sociedad: La Liga

Nyitókép: AFP/LOLA BOU/ANADOLU AGENCY

***

Andrés Iniesta szavatartó ember. Jó ideje megígérte, hogy 40 évesen befejezi a profi labdarúgást, s így is tett. A legendás irányító középpályás szögre akasztja a cipőit, bár fizikailag még bírná. Ráadásul úgy búcsúzik, hogy nem szakad el szeretett sportágától, mint üzeni: „A játék folytatódik!

Stílszerűen köszön el az FC Barcelona ikonikus figurájától, a katalán klubot 16 éven át szolgáló (674 mérkőzés), vele mindent megnyerő játékmestertől egykori trénere, Louis van Gaal, aki szerint Andrés Iniesta olyan vékonyka testalkatú volt, mint a kisujja, a fociról viszont annyit tudott, amit csak szélesre tárt karokkal tud kifejezni. Valóban többet játszott ésszel, mint erővel, szó szerint játszott, muzsikált a labdával, mint akkoriban a Barcában és a spanyol válogatottban megszokott volt. 

Azok közé tartozott, akiknek élmény volt nézni a játékát, ugyanakkor eredménycentrikus és gólratörő volt. 

Elképesztő a sikerlistája: kilencszeres spanyol bajnok, hatszoros kupagyőztes, ötszörös spanyol Szuperkupa-győztes, négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az európai Szuperkupát és háromszor a klubvilágbajnokságot. A „tiki-takázó” spanyol válogatottal kétszeres Európa- és egyszeres világbajnok. 131-szer lépett pályára a La Furia Rojában, 14 gólt szerzett, a legemlékezetesebb a 2010-es világbajnoki döntőt a hollandok ellen hosszabbításban eldöntő találata volt. 

Ez is kevésnek bizonyult, hogy elnyerje a legrangosabb egyéni elismerést, az Aranylabdát klubtársával, Lionel Messivel szemben...

Ami eddig a futball iránti elkötelezettségét, szenvedélyét illeti, 2018 után, amikor a Barcelonától és a nemzeti csapattól is elbúcsúzott, még hat esztendőn át teljesített a megszokott magas színvonalon számára ismeretlen terepeken. A japán Vissel Kobéval – amelyben Vécsei Bálint is megfordult – kupagyőztes, végül bajnok lett, 134 fellépésen 26 gólt és 25 asszisztot tett a közösbe. Karrierjét az Egyesült Arab Emirátusok élvonalbeli bajnokságában szereplő Emirates FC-nél fejezte be (23/5/1). 

Az alábbi videója október 7-én jelent meg, ám az igazi nagy eseményt október 8-ra ígérte. Lévén, hogy szavatartó ember, az FC Barcelona pedig nagy becsben tartja, lehet még egy nagy bejelentés a tarsolyában...

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000105
2024. október 07. 22:54
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!