Végre egyenesbe kerülhet Szalai Attila pályafutása

2024. szeptember 12. 18:25

Németország egyelőre zsákutca a 46-szoros magyar válogatott védőnek.

2024. szeptember 12. 18:25
Sport-Club Freiburg v RC Lens: Knockout Round Play-offs Second Leg - UEFA Europa League 2023/24

Fotó: Franco Arland/Getty Images

Tanulságos Szalai Attila kálváriája. Az idehaza felnőtt szinten Mezőkövesden futballozó védő Ciprus érintésével került 2021 telén a török Fenerbahce együtteséhez, alázatos játékával pedig hamar alapemberré vált Isztambulban. Két és fél szezon alatt megtanulta az ország nyelvét, közönségkedvenccé vált a nemzetközi kupainduló együttesben, 2023 nyarán mégis a klubváltás mellett döntött. Aláírt a Bundesliga-szereplő Hoffenheim együtteséhez, sinsheimi csapat több mint 12 millió eurót perkált le érte, ezzel pedig egy megtisztelő elit klubba került,

a magyar védő lett a klub történetének harmadik legdrágább játékosa.

Ezt is ajánljuk a témában

A német kaland azonban rémálomszerűen kezdődött: öngólt vétett, messzire került a kezdőcsapattól, így télen kölcsönbe ment a Freiburghoz. A csapatváltás mozgatórugója az volt, hogy formába lendüljön a nyári Európa-bajnokságig, ám a hőn áhított cél nem jött össze. Sallai Roland klubtársaként sem indult jól a szezonja, ezt követően pedig nem is igen kapott lehetőséget a vezetőedzőtől. Az Eb-re meghívót kapott Marco Rossitól, de a szövetségi kapitány később megbánta a döntését. Tanult az esetből, így többször nem válogat be klubjában nem szereplő játékost.

A válogatottnak arra van szüksége, hogy kiválasztottak játékban és jó formában legyenek, illetve kiegyensúlyozottan szerepeljenek”

– fogalmazott Marco Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyáron sokáig úgy volt, hogy ismét csapatot vált, szóba került a Törökországba való visszatérés, illetve egy közel-keleti szerződés is, de a legtöbb országban már lezárult a transzferidőszak, Szalai pedig még mindig a Hoffenheim játékosa – és Kicker információi szerint ez télig biztosan így is marad.

Bízunk benne, hogy ha az elmúlt időszakban nem is volt kirobbanó Szalai teljesítménye, az új szezonban nyomás nélkül, csak a játékra koncentrálva ismét magára talál. Mert egy jó formában lévő védőre a válogatottnak is szüksége van.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Interista
2024. szeptember 12. 23:18
Willi Orbánnal és Lang Ádámmal az elmúlt 35 év legjobb védelmét alkották a magyar válogatottban. Ma már sajnos csak Orbán van játékban. Télen mennie kéne a bundásligából. Belga, holland, osztrák, svájci bajnokság jó lehetne neki.
Robot.vagyok
2024. szeptember 12. 21:06
Jó volt amikor amikor folyamatosan játszott. De miért is kerül most egyenesbe???
galancza-2
2024. szeptember 12. 20:05
Az eb előtt Szalai jó v0lt a vál0gattban szinte mindig.. Az eb-én meg nem csak ő v0lt r0ssz,hanem mindenki. A Bundesliga 1. sajn0s túl erős neki, de tőrők élcsapatban egyértelmen jó v0lt. A tőrők bajn0kság pedig s0kkal erősebb a magyarnál. Sajn0s szarak0dnak a gépem betüi.
Szürke Testvérek
2024. szeptember 12. 19:55
Kár volt korábban is szerepeltetni, ez Marco Rossi nagy tévedése volt. Akárcsak Nagy Ádám, aki ugyan néha lőtt egy gólt, de egyébként harmatgyenge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!