Szenzáció! Döntőben a magyar női tőrcsapat a paralimpián

2024. szeptember 05. 15:26

A mieink Hongkongot győzték le 45:29-re az elődöntőben. Kínával vagy Olaszországgal vívunk a fináléban.

2024. szeptember 05. 15:26

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az idén Európa-bajnok magyar csapat a párizsi paralimpián a tíz együttest felvonultató mezőnyben a hiányos 16-os táblán csütörtökön a nyolc között elsőnek a franciákat győzte le 45:19-re. A Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla összeállítású magyar női kerekesszékes tőrválogatottnak az elődöntőben Hongkong jutott.

A mieink jól kezdtek a kora délutáni összecsapáson, és 

végig jól vívva, izgalmas párharcban 45:29-re legyőzték az esélyesebb ázsiaiakat, 

s bejutott az esti (20 óra) fináléba. Az aranyéremért vívott meccsen az olasz vagy a kínai válogatott lesz a magyarok ellenfele.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 20:19
Koldusvircsaft. A nyomorék koldus pedig pofátlan, olimpikonként, élsportolóként hazudozik magáról. Mindent elmond erről a karikatúra olimpiáról, hogy több érmet osztanak ki egymásnak az ezen élősködők, mint a világ legjobbjai. Még mielőtt a sok zsideszes jóember gyógyszere elgurulna: dolgozzanak, sportoljanak, éljenek boldogan, de ne hazudják és mímeljék élsportnak azt a koldusvircsaftot, amit művelnek, főleg pedig ne kapjanak érte pénzt, míg az iskolai-, és a gyereksportra sem fordít a társadalom hozzájuk képest lószart se. Rendezzenek elmebetegeknek sakkbajnokságot és dicsekedjenek azzal is! Ha valóban kiváló sportolók, akkor álljanak helyt rendes versenyekben, ne szánalmas koldusvircsaftban, amint Takács Károly, vagy mint Vitéz Halassy Olivér, akik valóban a legjobbak között lettek a legjobbak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!